Promocija zbornika radova “Paštrovići (jezik i književnost)”

 

 

07. avgust 2012.

Petrovac, Crvena komuna

 

PROMOCIJA ZBORNIKA RADOVA
PAŠTROVIĆI
(JEZIK I KNJIŽEVNOST)

 

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i JU Spomen dom “Crvena komuna” u Petrovcu priredili su promociju zbornika radova “Paštrovići (jezik i književnost)” 7. avgusta 2012. godine u 19 časova u JU Spomen domu “Crvena komuna”.

 

 

Na promociji su učestvovali akademik Radomir V. Ivanović, dr Mila Medigović-Stefanović i Lucija Đurašković. U muzičkom dijelu programa Danijela Medigović odsvirala je prvi stav Betovenove “Mjesečeve sonate”. Moderator književne večeri bio je Dušan Medin.

 


Uvodna riječ prof. dr Pavla Anđusa

 


Dr Mila Medigović-Stefanović

 


Lucija Đurašković

 


Akademik Radomir V. Ivanović

 


Danijela Medigović

 


Dušan Medin

 


Posjetioci promocije

 


Nakon promocije

 

Na koktelu koji je uslijedio poslije promocije, predsjednik Udruženja “Drobni pijesak”, prof. dr Pavle Anđus uručio je čestitku počasnom predsjedniku Udruženja, Stevu J. Jovanoviću. Stevo J. Jovanović je, zbog zasluga u obnovi paštrovskih crkava, ove godine je od Sinoda SPC dobio Orden Sv. Kralja Milutina.

 


Uručivanje čestitke Stevu J. Jovanoviću

 


Stevo J. Jovanović

 

Na koktelu

 

Poslije uspješnih i dosta posjećenih promocija u Beogradu i Budvi, Zbornik je ovom prilikom prvi put predstavljen javnosti u samim Paštrovićima, pred brojnom publikom. Da podsjetimo, zbornik radova “Paštrovići (jezik i književnost)” nastao je nakon dva naučna skupa koji su održani prošle godine u Beogradu i Petrovcu.

 

Autori fotografija Mirko Grubić i Lazar Šoljaga
Priredio Dušan Medin, sekretar Udruženja “Drobni pijesak”