Nagrada „Drobni pijesak“ Anđeli Radović


Награду „Дробни пијесак“ за најбољег паштровског студента у 2019. години освојила je Анђела Радовић из Режевића. Анђела је студент треће године на Филозофском факултету у Никшићу, на студијском програму за психологију. Награда ће бити уручена на Паштровској вечери.

Конкурс је био отворен од 20. октобра до 30. новембра и на адресу Удружења су стигле 4 пријаве.

Кликните на ОДЛУКА КОМИСИЈЕ ЗА ДОДЈЕЛУ НАГРАДЕ да видите саопштење Комисије.

Подсјећамо да се Паштровско вече у Београду ове године одржава 14. децембра у хотелу Мажестик на Обилићевом венцу, бр. 28.

Програм овогодишње Паштровске вечери биће посвећен паштровским црквама и манастирима и почеће промоцијом књига од 18 часова, када ће бити представљена монографија о манастиру Градиште и „Житије Светог и праведног кнеза Стефана Штиљановића, деспота српског“. Од 19 часова ће услиједити коктел добродошлице на ком ће бити најављена изложба икона из Паштровића, која ће се одржати у Београду током јануара 2020. године. Традиционална паштровска вечера са посним специјалитетима нашег краја и богатим културно-музичким програмом ће почети у 20 часова у свечаној сали ресторана хотела Мажестик. На менију ће се, између осталог, наћи и бакалај, рижото са морским плодовима и штрудел од јабука.

Кликните на ПАШТРОВСКО ВЕЧЕ да отворите програм.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + eight =