Otvorena samostalna izložba slika Nika Miloševa KalađurđevićaU organizaciji  NIP ART PRESS iz Budve, u budvanskom hotelu ADRIA, otvorena je samostalna izložba slika NIKA MILOŠEVA KALADJURDJEVIĆA iz Rafailovića kod Budve.

Umjetnik se predstavio sa dvadeset dvije slike manjeg i galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu, novijeg datuma.  

Niko Kaladjurdjević je slikar Mediterana. Na svojim platnima, na osoben način, uglavnom slika more i život u njemu i oko njega, bojama koje uglavnom dominiraju u tom čudesno lijepom ambijentu, koji se iz godine u godinu na žalost sve ružniji, ne zbog Nika i mora, već zbog onih koji ga sve više ranjavaju i uništavaju, kazao je otvarajući izložbu, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ.  Siguran sam, da slikar Niko Kaladjurdjević, ne bi mogao bez mora i Mediterana, kao što bi i Mediteran bio tužan bez Nika Kaladjurdjevića, kazao je pored ostalog Pavićević.  

NIKO KALADJURDJEVIĆ je rodjen 1948. godine u Bečićima. Do sada je imao 18 samostalnih i više kolektivnih izložbi.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) i Udruženja likovnih umjetnika Budve (ULUB).  

Samostalna izložba slika Nika Miloševa Kaladjurdjevića u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biće otvorena do 18. decembra, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 + 10 =