Koncert „Etno elegija“ na festivalu Ćirilicom

Sedmog festivalskog dana Ćirilicom, 29. avgusta sa početkom u 21 čas na Trgu između crkava publika će biti u prilici da uživa u koncertu trija Etno elegija koji sačinjavaju: Dušica Kordić (vokal, violina, gusle), Nikola Vučković (klavir) i Aleksandar Petkovski iz Makedonije (kaval).
Svojevrsnu sintezu predstavlja nit koja povezuje violinu, kaval i klavir.

Repertoar je sačinjen od pjesama i kompozicija različitog karaktera, čak i muzičkog žanra, koje su iz različitih zemalja. Na repertoaru će biti pjesme i kompozicije iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Azerbejdžana i Mađarske, a publika će imati priliku da posluša 13 pjesama. Aranžmani su uglavnom jedna originalna/autentična kompozicija (solo klavir), kao i par pjesama koje su transkribovali za sastav Etno elegija, ali ih izvode u aranžmanu autora koji ih izvode (kao svojevrsni “cover/i”).
Dušica Kordić će pjevati, svirati na violini i guslama, Aleksandar Petkovski na kavalu (instrument, koji do sada Crna Gora nije imala priliku češće da čuje, pogotovo ne u ovakvom sastavu) i Nikola Vučković na klaviru. Budući da je ovaj njihov nastup na književnom festivalu, odlučili su da uvrste i naratora za par numera, kako bi utisak bio još bolji. Radi se o multitalentovanom Novici Zečeviću iz Bijele, koji će svojom ulogom naratora uveličati određene vokalne kompozicije.
Ulaz je besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =