Deveti dječiji književni festival


U saradnji, NVO “Dramski studio Budva” i JU “Narodna biblioteka Budve” organizuju deveti festival Male morske pjesme i priče u periodu od 30. marta do 2. aprila. Četvorodnevnom programu Festivala prethodio je konkurs za osnovce na temu “Bio jednom jedan… (moja omiljena životinja)” koji je završen i objavljena su imena nagrađenih učenika i radova.

Ovogodišnji, deveti po redu Festival počeće u srijedu, 30. marta u 18 časova izložbom Blic od palube koja će biti postavljena u bioskopu Cadmus Cineplex, a na istom mjestu od 19 do 20 časova biće organizovana radionica glume. U četvrtak, 31. marta od 10 do 14 časova učesnici festivala imaće književnu šetnju Đir po Budvi, a nakon odmora od šetnje, u terminu od 16 do 18 časova, naoružani znanjem učestvovaće u Književnom kvizu u Narodnoj biblioteci Budve. Istog dana, u terminu od 19 do 21 čas predviđena je projekcija filma u Cadmus Cineplexu. U petak, 1. aprila, u okviru programa Pisci od palube, književnih radionica u Narodnoj biblioteci Budve, gostovaće: Nikoleta Novak, O knjigama i životinjama (13 – 14 časova); zatim Vid Vicko Vukelić, Pjevam o ljubavi (14 – 15 časova); Zoran Mićović, Ne žuri da odrasteš u terminu od 15 do 15.30 časova, dok će od 15.30 do 16 časova Goran Radojičić predstaviti Vrtešku čuda i časopis Osmijeh. Nakon gostovanja Pisaca od palube, takođe u Biblioteci, od 18 do 20 časova biće upriličen okrugli sto na temu Kako ljubav prema životinjama oplemenjuje dijete. Završnog dana festivala, u subotu, 2. aprila na Akademiji znanja biće organizovana književna žurka u terminu od 11 do 12 časova, a od 12 do 14 časova upriličićemo svečanu dodjelu nagrada Mali/a od palube, čime će biti završen deveti književni festival Male morske pjesme i priče.

Programi Festivala Male morske pjesme i priče će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja i u bioskopu Cadmus Cineplex, a prijatelji Festivala su: Opština Budva, JU Narodna biblioteka Budve, NVO Dramski studio Budva, Akademija znanja, Turistička organizacija Budve i bioskop Cadmus Cineplex.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 17 =