Dani umjetnika Budve – Lana Asija Dabović

 

Turisticka organizacija opstine Budva - logo-png

 
 

U neđelju, 31. jula 2016. godine, počela je manifestacija “Dani umjetnika Budve” solističkim koncertom, mlade i talentovane Budvanke Lane Asije Dabović. Kao gosti nastupili su solistkinja Bojana Pejanović i mladi violinista Luka Perazić, uz pratnju Crnogorskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Radovana Papovića. Koncert je održan na Trgu pjesnika u Starom gradu pred mnogobrojnom publikom. Naši sugrađani i brojni turisti su bili u prilici da uživaju u najpoznatijim djelima klasične muzike.

Ovo je prvi u nizu koncerata, koji će se u okviru “Dana umjetnika Budve”, održavati sve do kraja avgusta, a Turistička organizacija opštine Budva planira da ova manifestacija, u cilju očuvanja kulture i umjetnosti ovog podneblja postane tradicionalna. Ovo je četvrta godina organizovanja ove manifestacije u cilju obogaćivanja umjetničkog programa Budve i afirmacije lokalnih umjetnika.

Lana Asija Dabović rođena je 2001. godine u Tarantu u Italiji. Završila je Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, odsjek solo pjevanje u klasi prof. Bojane Pejanović Kukić. Osvojila je mnogobrojne nagrade na državnim i internacionalnim takmičenjima i na najbolji način predstavila sebe, svoju školu, grad i državu. Od malena je svojim izuzetnim talentom skrenula pažnju na sebe i učestvovala na mnogobrojnim manifestacijama.

 

ZA UVEĆANI PRIKAZ KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × two =