Slike Mirka Dragovića u BudviU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, otvorena je samostalna izložba slika pod nazivom “LAVIRINT DUŠE”,  akademskog slikara MIRKA DRAGOVIĆA iz Podgorice.

Umjetnik se ljubiteljima slikarstva predstavio sa dvadeset slika galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu, a u muzičkom dijelu programa, veoma uspješno, predstavio se mladi pijaniista MATIJA MOLČANOV.

Boje na Mirkovim platnima, izazivaju znatiželju i radovanje kod posjetilaca,  jer je vidljivo, da autor sa posebnom emocijom i iskrenošću, prenosi na platno svoja osajećanja, kazao je otvarajući Dragovićevu izložbu, novinar i publicist RANKO PAVIĆEVIĆ. Vedrim bojama iz prirode, sunca i mora, autor na sebi svojstven način, prkosi tami i sivilu oko nas, kazao je pored ostalog Pavićević. 

Mirko Dragović je rodjen 1980. godine u Priboju u Srbiji. Roodom je iz Dragovića Polja iz Gornje Morače u Opštini Kolašin.

Srednju Likovnu školu “Petar Lubarda” na Cetinju, završio je 1999. godine, a Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića 2004. godine.

Član je Udruženja Likovnih umjetnika Crne Gore. Imao je više kolektivnih i 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi, stvara i radi kao pedagog  u Podgorici, javio je budvanski ART PRESS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 − 1 =