Naučna konferencija “Poljoprivreda, ruralni i održivi razvoj opštine Budva”

 

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru će, uz podršku Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni Pijesak“ i novoosnovanog Udruženja Paštrovića iz Petrovca na Moru, 10. i 11. februara 2023. godine u petrovačkom hotelu „Monte Casa“ organizovati multidisciplinarnu naučnu konferenciju po pozivu posvećenu poljoprivredi, ruralnom i održivom razvoju na teritoriji opštine Budva. 

Svečano otvaranje zakazano je za petak (10. februar), 14.00 h u konferencijskoj sali hotela, a istog dana u 18.00h održaće se okrugli sto s mještanima-poljoprivrednicima, posvećen izazovima i perspektivama razvoja poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje na teritoriji opštine Budva, koje ovim putem javno pozivamo. Inače, cjelokupni program skupa biće otvoren za javnost, a mediji i svi zainteresovani su dobrodošli da učestvuju u njegovom radu.

Ključni cilj konferencije jeste da se sve brojnije inicjative povratka lokalne zajednice poljoprivrednim aktivnostima održe i ojačaju serijom kvalitetnih predavanja i panel diskusija, čime bi se mještanima angažovanoj u poljoprivrednim djelatnostima (maslinarstvo, vinogradarstvo itd) dodatno približila nova naučna i stručna znanja i iskustva, osnažila postojeća i stvorila nova mreža kontakata (ekspert–poljoprivrednik). Sve to bi moglo doprinijeti iniciranju novih projekata u cilju dodatnog razvoja i unapređenja našeg kraja i s ovog aspekta, imajući u vidu zapostavljene i neiskorišćene potencijale koje posjeduje, ali i sve veću zainteresovanost turističke javnosti za još uvijek neotkrivenim ruralnim područjima.

Konferencija se realizuje u okviru projekta Društva za kulturni razvoj „Bauo“ – „Znanjem do bolje poljoprivrede, poljoprivredne proizvodnje i održivog ruralnog razvoja na teritoriji opštine Budva“, kojeg je, u vidu podsticaja promociji poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda, podržao Sekretarijat za privredu Opštine Budva putem Javnog poziva za dodjelu podsticaja u razvoju poljoprivrede u 2022. godini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 14 =