Marko Kalajanović nastupio u koncertnoj dvorani “Sapporo Concert Hall Kitara”

 

Budvanin MARKO KALAJANOVIĆ, prvak opera Narodnog pozorišta u Sarajevu, uspješno je nastupio kao solista u izvođenju Betovenove Devete simfonije, u prestižnoj koncertnoj dvorani “Sapporo Concert Hall Kitara” u japanskom gradu Saporo. Kalajanović je nastupio  sa orkestrom Young Hokkardo Philharmony, pod dirigentskom palicom maestre Frederike Kinle iz Njemačke, saopštio je budvanski ART-PRESS.

Bariton Marko Kalajanović je diplomirao i specijalizirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorice Radmile Bakočević.

Pored Narodnog pozorišta u Sarajevu, nastupao je, u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, izvodeći prve baritonske uloge u operama.

Marko Kalajanović je održao i veliki broj solističkih koncerata i nastupa, na festivalima u Bosni i Hercegoovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Grčkoj, Njemačkoj, Italiji, Bjelorusiji, Estoniji, a nastup u Japanu, predstavlja poseban uspjeh ovog mladog operskog pjevača, saopštio je NIP ART-PRESS iz Budve.

Da podśetimo da su Budvani i mnogobrojni pośetioci Budve za vrijeme novogodišnjih praznika, bili u mogućnosti da uživaju u njegovom nastupu na Novogodišnjem koncertu klasične muzike, koji je održan 01. januara 2017. godine ispred zidina Starog grada.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 1 =