Konferencija za novinare 34. festivala Grad teatar

Na konferenciji za novinare održanoj 22. jula, sa početkom u 10 časova, na prostoru scene Između crkava, predstavljen je program 34. festivala Grad teatar.

Okupljenim novinarima su se obratili Milena Lubarda Marojević, direktorica JU „Grad teatar“ Svetlana Ivanović, glavna urednica programa i  prof. dr Siniša Jelušić, predsjednik savjeta.

Kako je Milena Lubarda Marojevic naglasila, program je od početka godine doživio nekoliko promjena, budući da je prilagođavan datoj epidemiološkoj situaciji, a do posljednje promjene  je došlo jutros, nakon sinoćne objave novih mjera.

Najnovija odluka je da se muzički i dramski program, koji se održava na sceni između crkava, pomjera do 1. avgusta. Književni program, kao i razgovori inspirisani likovnom izložbom, na trgu pjesnika,  će se odvijati po planu jer je, zbog manjeg broja publike i veće distance u potpunosti omogućeno  poštovanje trenutnih mjera. Takođe je to moguće u realizaciji likovnog segmenta, jer će u prostoru crkve Santa Marija, gdje se izložba odvija, biti dozvoljen boravak samo dvije osobe u isto vrijeme.

Upućen je i dodatni apel posjetiocima festivala da se u potpunosti pridržavaju propisanih mjera, kako radi svoje tako radi sigurnosti svih oko sebe.

 Kliknite na link da pogledate radnu verziju programa 34. Festivala Grad teatar.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × four =