Koncert remek-djela operske i kamerne muzike


U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve biće nastavljen kulturni maraton u četvrtak 20. 4. 2023. godine sa početkom u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”. Tim povodom biće upriličen koncert remek-djela operske i kamerne muzike u izvođenju Ekatarine Venter (mecosopran), Nikolaja Pestova i Aleksandra Korenkova (bariton).

Ekatarina Venter je južnoafrički mecosopran. Studirala je na Fakultetu klasične muzike Univerziteta u Pretoriji od 2014. do 2016. godine, specijalizujući se za opersko pjevanje. Bila je pozvana kao solista za omaž Mimi Coertste 2016. sa Filharmonijskim orkestrom Univerziteta u Pretoriji. Konzervatorijum je završila sa odličnim uspjehom 2021. godine, specijalizujući se za studije klasičnog pjevanja (meco sopran) kod renomirane internacionalne operske pjevačice Elene Zarembe.

Nikolaj Pestov rođen je 1990. godine u Rjazanju. Godine 2006. završio je Dječju muzičku školu na Rjazanskom muzičkom koledžu. A. i G. Pirogovs, (klasa zaslužnog radnika kulture Eleonore Ogarjove). Od 2010. postaje student Moskovskog državnog konzervatorijuma P.I. Čajkovskog (klasa narodnog umjetnika Rusije, profesora Jurija Slesareva). Laureat sveruskih i međunarodnih takmičenja:

2006 – Laureat III nagrade Međunarodnog otvorenog omladinskog pijanističkog takmičenja kompozitora Barencovog regiona Genadija Vavilova (Kostomukša).

2008 – pobjednik Međunarodnog pijanističkog takmičenja. Jevanđelje Tijari (Kipar, Larnaka).

2008 – pobjednik sveruskog takmičenja „Mladi talenti Rusije” (Moskva).

2013 – Laureat II međunarodnog festivala-takmičenja „Veliki učitelji” (Bugarska, Ćustendil).

Aleksandar Korenkov je laureat mnogih međunarodnih takmičenja i igrao je u pozorištima širom Rusije, Japana, SAD, Francuske i Njemačke. Od samog početka umjetničke karijere, Aleksandar kombinuje kamernu muziku sa savremenom avangardnom muzikom, rokom, eksperimentalnom elektronskom muzikom i pozorišnim predstavama. Radio je sa svjetski poznatim dirigentima, kompozitorima i ličnostima iz pozorišne umjetnosti koji su oblikovali pjevačevo jedinstveno i fino poznavanje muzičkog i umjetničkog materijala potrebnog za stvaranje izvanrednog performansa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 7 =