Izdanja Biblioteke na  16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja


Na ovogodišnjem, 16. po redu Međunarodnom podgoričkm sajmu knjiga i obrazovanja koji se održava u garaži Delte od 8. do 15. maja, Narodna biblioteka Budve će predstaviti tri nova izdanja iz 2022. i jednu publikaciju iz 2021. godine, a na otvaranju Sajma biće postavljena i otvorena izložba pod nazivom Budva živi istoriju -2020/2021 čije su autorke, bibliotekarke Gordana Ljubanović i Maja Simonović, a koja je nastajala u vremenenu pandemije koronavirusa. Izložba će biti otvorena u neđelju  8.maja u 20 časova.

U utorak, 10.maja u terminu od 16 časova biće predstavljena knjiga eseja Uz(let) riječi autorke Zorice Joksimović. O knjizi će govoriti recenzentkinja dr Sofija Kalezić. U četvrtak, 12. maja sa početkom u 19 h predstavićemo knjigu eseja, kolumni i priča autorke Ive Bajković čiji je naziv So i more a koja je objavljena krajem 2021. godine. O knjizi će govoriti novinar, dr Miomir Maroš. Sljedećeg dana, u petak, 13. maja, od 17 h biće promovisana tek objavljena zbirka poezije „Tvoja ruka“ autorke Radmile Knežević, a o ovoj poetskoj zbirci govoriće recenzentkinja Milica Bakrač. Posljednji program Narodne biblioteke Budve na ovogodišnjem Sajmu biće u znaku predstavljanja dječijeg književnog stvaralaštva. U subotu, 14.maja u 13 časova promovisaćemo zbornik dječijih radova Ja protiv nasilja čije su urednice Zorica Joksimović i Sanja Pantović a koji su objavile Narodna biblioteka Budve i NVO Talas, Budva. Moderatorka programa biće Stanka Stanojević.

Takođe, kao i prethodnih godina Narodna biblioteka Budve će imati svoj štand sa svim dosadašnjim i novim izdanjima i tim povodom pozivamo sve zainteresovane čitaoce i publiku da posjete naš štand i prisustvuju promocijama naših izdanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 2 =