Hotela Tre Canne – Održano veče poezije, humora i muzike Dragana Koprivice

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, održano je nezaboravno Veče poezije, humora i muzike, profesora DRAGANA KOPRIVICE.

Koprivica je na najbolji način brojnim posjetiocima predstavio svoj bogati stvaralački opus, govoreći sa studentkinjom TAMAROM TERZIĆ, svoje najljepše stihove, aforizme, ali je, na oduševljenje publike, svirao i pjevao prepoznatljive stare, dobre pjesme, medju kojima su: oči čornije, kraj tanana šaldrvana, mlada Jelka ljubi Janka, morem se vije…..

Pored poezije, publika je sa posebnm pažnjom slušala Koprivičine, uvijek aktuelne aforizme i brojnim aplauzima nagradjivala njegov raznovrstan nastup.

  • Jako sam zadovoljan mojim nastupom u Budvi. Publika je bila pažljiva. Postojala je ta interakcija sa jedne strane, izmedju mene, Ranka Pavićevića i Tamare Terzić, a sa druge strane, bilo je lijepo i za svakog po nešto, kazao je profesor Dragan Koprivica. Da je veče bilo lijepo i dinamično, primijetio sam i na licima ljuudi, koji su uživali u stihovima i aforizmima, a bilo je i lijepe pjesme i muzike. Ostvaren je jedan lijep umjetnički, muzičko poetski ugodjaj i to je ono, zašto sam došao u Budvu, na poziv Ranka Pavićevića i vraćam se veoma zadovoljan, kazao je pored ostaloga, prof. dr Dragan Koprivica, nakon odlične večeri u Budvi.

Prof. dr DRAGAN KOPRIVICA je, afirmisani prozni i dramski pisac, TV scenariista, pjesnik, aforističar, književni i pozorišni kritičar i eseista.

Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, gdje predaje ruski jezik i književnost.

Član je Odbora za književnost CANU.

Bio je poslanik u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, kao i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Dragan Koprivica je objavio preko deset knjiga, a dobitnik je više značajnih književnih nagrada, kao što su: “Branko Ćopić, “Risto Ratković”, “Vuko Bezarević”, “Marko Miljanov”, “Dušan Kostić” i druge.

Bavi se režijom u eksperimentalnom pozorištu, a autor je većeg broja scenarija, TV drama i serija, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + 7 =