Hotel Adria – Otvorena izložba slika Lidije Nikčević

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela ADRIA u centru Budve, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke LIDIJE NIKČEVIĆ IZ NIKŠIĆA.

Umjetnica se velikom broju ljubitelja umjetnosti predstaviila sa 16 radova većeg i galerijskog formata, rađenih u tehnici akrilik na platnu.

Tokom studija, Lidija je bila najbolja, na Fakultetu likovne umjetnosti na Cetinju, najbolja na Univerzitetu Crne Gore i već tada dobijala brojne nagrade, pokazujući svoj raskošni talenat i Božiji dar za to što radi. Njene osobene slike, kojim se predstavlja u hotelu Adria, nastale u dva različita ciklusa govore, da je Lidija na dobrom putu, da ponovo bude najbolja, među svojim kolegama iz njene, cetinjske generacije, kazao je otvarajući izložbu, novinar i publicista Ranko Pavićević.

Lidija Nikčević je završila Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi pprofesora  Branislava Sekulića 2015. godine, a trenutno je na magistarskim studijama na istom Fakultetu u klasi profesora Ratka Odalovića.

Do sada je imala šest samostalnih  i više kolektivnih izložbi, a dobitnica je niza nagrada i priznanja, među kojima su:  Studentska nagrada Opštine Nikšić, za  izuzetan uspjeh u studiranju, Godišnja nagrada Fakulteta likovnh umjetnosti na Cetinju, Plaketa Univerziteta Crne Gore, za najboljeg studenta iz oblasti umjetnosti, nagrada Prijestonice Cetinje za izuzetan uspjeh u studiranju i ostale.

Samostalna izložba slika, akademmske slikarke LIDIJE NIKČEVIĆ  iz Nikšića, u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biće  otvorena do 15. decembra, saopšteno je iz budanskog ART PRESS-a.