Grad teatar – Izvedena predstava “Carevo novo odijelo”neđelju 25. avgusta 2019. godine, na sceni između crkava, izvedena je predstava za đecu „Carevo novo odijelo“, u režiji Petra Pejakovića. Predstava je rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa.

JU „Grad teatar“ je obezbijedio besplatan ulaz za sve predškolce, kao poklon za uspješnu predstojeću školsku godinu.

Sav prihod od ulaznica za predstavu „Carevo novo odijelo“, “Grad teatar“ će uplatiti u fond za liječenje Budvanina Vanje Jovanovića.

Reditelj Petar Pejaković, koji je jedan od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca u našoj zemlji, o predstavi kaže: “Ambiciozno smo  postavili cilj da priča djecu susretne i sa politikom, sa pitanjem šta je vlast, na koji način funkcioniše, šta ne funkcioniše, to je njihov prvi dodir sa tim temama, a zapravo se komad bavi  velikom temom istine, pokazuje  zašto lažemo, na koji način nas strah tjera da ne kažemo ono što i kako jeste. Pozorište i život treba da su jedno, s druge strane moramo imati ambiciju da je pozorište više od života i da  umjetnošću utičemo da napravimo život onakav kakav bi trebalo da bude.”

Glumac Miloš Pejović, pred svečanu premijeru predstave je rekao:  “Krenuli smo iz improvizacije,  a napravili smo  interesantnu predstavu. Carevo novo odijelo je svevremena priča, Petar Pejaković je imao odličnu ideju u kom pravcu treba da idemo i sve se kristalizovalo, priča je jasna, a djeci  kojoj je danas  ponuđeno bezbroj načina da saznaju sve što žele  u skladu s tim i pozorište treba da se obraća ozbiljno, jednako  kao i odraslima.”

Režiju je uradio Petar Pejaković, dramaturgiju Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević. U predstavi igraju: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Slaviša Grubiša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =