Grad teatar – Održan koncert Moskovskog državnog simfonijskog orkestračetvrtak, 22. avgusta 2019. godine, upriličen je koncert Moskovskog državnog simfonijskog orkestra. Koncert je održan na sceni između crkava. Dirigent je bio Arsenij Tkačenko, a solisti su crnogorski umjetnici Bojan Martinović (klavir) i Miran Begić (violina). Na programu su bila djela Čajkovskog i Betovena. JU „Grad teatar“ je realizovao koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje.

Moskovski državni simfonijski orkestar je osnovan 1989. Moskovski orkestar veliki dio svojih koncertnih aktivnosti posvećuje muzičkoj edukaciji mladih. U ljeto 2017, pijanista Ivan Rudin je preuzeo poziciju muzičkog direktora orkestra. Nakon toga je orkestar značajno proširio svoj repertoar i započeo saradnju sa dirigentima i solistima. Takođe su počeli redovno da učestvuju na važnijim televizijskim emisijama.

Među istaknutijim učešćima, prošlih i trenutnih sezona,  trebalo bi spomenuti ceremoniju otvaranja “Zaryadye” parka i koncertne sale, na kojoj su bili pratnja operskoj divi Monserat Kabalje, na njenom poslednjem nastupu u palati Kremlj juna 2018. godine. Ističe se i saradnja sa Fondacijom Elena Obracova u koncertnoj sali Čajkovski. Svirali su pobjednicima Gran Prija “Zlatni talenti”. Orkestar je takođe učestvovao na velikim festivalima, kao što su ,,Tchaikovsky Klin Fine Arts”, međunarodni festival ,,ArsLonga”.

 Sledeće sezone će orkestar predstaviti serije koncerata raznovrsnog programa u koncertnim salama: Zaryadye, Velikoj Sali Moskovskog konzervatorijuma, Moskovskoj međunardonoj kući muzike. Sledeću sezonu će obilježiti turneje po većim gradovima Rusije, Njemačke i Južne Koreje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =