Grad teatar Budva – Ozvaničen početak implementacije projekta „SVIJET MOGUĆNOSTI/ENABLED THEATRE“ iz programa Kreativna Evropa

 

JU „Grad teatar“ je partner na  projektu „Svijet mogućnosti/Enabled Theatre“, koji se kofinansira iz programa „Kreativna Evropa“. Partneri na projektu su, pored JU „Grad teatar“, „East − West“ Centar iz Sarajeva, kao vodeći partner, Srpsko narodno pozorište Novi Sad – Srbija i Plesni centar „Tala“ Zagreb – Hrvatska.

           „Svijet mogućnosti“ je prvi regionalni umjetnički projekat koji će kroz dvosmjernu razmjenu, uključiti umjetnike, eksperte i osobe sa poteškoćama u razvoju kao i njihove porodice. Svojevrsno istraživanje kroz određene forme planiranih radionica, koje će se održavati u partnerskim zemljama, rezultiraće umjetničkim djelom – predstavom koja će se igrati u sve četiri zemlje.

          Radnim sastankom, koji je održan u prostorijama „Grada teatra“, ozvaničen je početak rada na implementaciji ovog značajnog projekta. Uspostavljena je metodologija rada, kao i plan aktivnosti, koje će se realizovati tokom dvogodišnje implementacije projekta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je da publiku kroz umjetnički izraz upoznamo i približimo im svijet osoba sa poteškoćama u razvoju i učinimo ih više vidljivim.

Pored umjetničke predstave, rezultat projekta će biti i veb–sajt, namijenjen osobama sa poteškoćama u razvoju, čija je izrada u toku. Ovo će ujedno biti i prvi veb–sajt u regionu, koji će omogućiti osobama sa poteškoćama u razvoju da na kreativan način međusobno dijele razne sadržaje.  

O toku realizacije projekta, javnost će biti obavještavana u skladu sa preuzetim aktivnostima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 8 =