Dvodnevna besplatna radionica „Kako pronaći sredstva za realizaciju projektne ideje“


U subotu i neđelju, 2. i 3. marta 2024. godine, od 15h do 20h, u Samostanskom kompleksu Sv. Nikole na Prčanju održaće se dvodnevna radionica „Kako pronaći sredstva za realizaciju projektne ideje“. Sa polaznicima/cama će raditi treneri Miloš Marković i Dušan Medin. Organizatori radionice su udruženja Caritas Kotorske biskupije i Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Cilj radionice jeste da se najširoj zainteresovanoj javnosti sa teritorije Boke Kotorske (opštine Kotor, Tivar, Herceg Novi i Budva), pruže osnovne informacije o tome ko su to sve potencijalni finansijeri koji mogu pomoći da se obezbijede finansijska sredstva potrebna za implementaciju projektnih ideja. Fokus će biti na predstavljanju brojnih donatora iz Crne Gore i inostranstva, koji, u prvom redu, podržavaju projektne ideje iz oblasti kulture, baštine, ljudskih i manjinskih prava, mladih, društvenog aktivizma.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za pohađanje ovog događaja putem e-maila na adresu Caritasa Kotorske biskupije (caritas@kotorskabiskupija.me), dostavljanjem kratkog motivacionog pisma i CV-a, zaključno sa četvrtkom, 29. februarom. Učešće je besplatno, ali je broj polaznika/ca ograničen i prednost će imati oni koji dosad nijesu prošli slične obuke. Svi polaznici/e koji budu uspješno pratili program radionice tokom oba dana – dobiće potvrdu.

U pitanju je prva od dvije planirane radionice koje se realizuju u saradnji Caritasa Kotorske biskupije i Društva za kulturni razvoj „Bauo“, a naredna je posvećena pisanju prijedloga projekata za javne konkurse (ministarstva, opštine), i održaće se tokom sljedećeg vikenda (9. i 10. mart), u istom terminu i na istom mjestu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =