Drugo svjetsko takmičenje pjevača i instrumentalaca u Litvaniji – Veliki uspjeh Nikole Karadžića


Drugo svjetsko takmičenje pjevača i instrumentalaca u Litvaniji, održano je u periodu od 30.12.2021. do 24.01. 2022. godine.

Nikola Karadžić iz Budve je u superfinalu postigao veliki uspjeh i osvojio trećestepeni laureat.

Pored Nikole, iz budvanske škole pjevanja D-mol, Danijela Alibabića, takmičili su se Jovana Radanović, Veljko Čavor i Irina Krković.

Inače, ovo prestižno takmičenje se održalo online. Takav način održavanja, omogućio je da se na njega prijavi veliki broj takmičara iz cijelog svijeta, pa je konkurencija bila izuzetno jaka.

“Prijavili su se takmičari iz cijelog svijeta, te s tim u vezi, zaista sam ponosna na plasman djece, jer od tolikog broja učesnika, veliki uspjeh je, ne samo proći u superfinale, nego i zauzeti visokokotirano mjesto. Kategorije su takve da obuhvataju četiri godišta, što je takođe predstavljao veliki izazov. Takmičare je ocjenjivao dvadesetočlani žiri iz cijelog svijeta. Ovim takmičenjem su se otvorila vrata i za druga takmičanja, kao i činjenica da su djeca primijećena, a samim tim njima tek predstoji uspjeh”, naglasila je profesorica Katarina Popović, mentor takmičara, kojoj ovo nije prvi put da pokazuje vrhunske rezultate u radu i pripremi đece za razne muzičke nastupe i takmičenja.

“Pomenula bih i plasman Ene Šabanović iz Bijelog Polja, takođe član D-mol škole pjevanja, pod mentorstvom kolege Miloša Vojinovića. Takođe, želim da se zahvalim divnoj i strpljivoj Onutė Žukienė, koja je nesebično svim takmičarima i mentorima davala vjetar u leđa”, dodala je Katarina Popović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 20 =