Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica ,,Mala škola medija Iliroteka”, ,,Filmsko i dramsko pismo” i “Škola filma za srednjoškolce”


Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica ,,Mala škola medija Iliroteka”, ,,Filmsko i dramsko pismo” i “Škola filma za srednjoškolce”, koje Cadmus Cineplex realizuje u saradnji sa Radio-televizijom Budva, počinje u neđjelju, 30. januara.

Miloš Boreta sa polaznicima edukativno kreativnih radionica

Kao i do sada, radionice će se održavati u sali 4 uz pridržavanje svih mjera i u trajanju od šezdeset minuta i to u sljedećim terminima: ,,Iliroteka” od 10h, ,,Filmsko i dramsko pismo” od 11h, a ,,Kadmosineast” od 12 časova.

Polaznici ,,Male škole medija Iliroteka”, uzrasta od osam do trinaest godina, na zanimljiv, interaktivan i moderan način, uz upotrebu savremene tehnologije, stiču znanje o filmu, televiziji i radiju. Za srednjoškolce koji su zaljubljenici u film i žele da o njemu misle na drugačiji način, kroz kritičku i kreativnu analizu, učeći o istoriji i nastanku filma, žanrovima i osnovnim elementima filmskog jezika i izraza, organizovana je ,,Škola filma Kadmosineast”, dok je projekat ,,Filmsko i dramsko pismo” namijenjen đeci i mladima koji žele da na krajnje praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije, a sva druženja sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod.

Radionice vodi dipl. dramaturg Miloš Boreta iz Budve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − 4 =