Drugo izdanje knjige “Znakovi vremena”

 

 

Nakon velikog uspjeha u Crnoj Gori i zemljama regiona, knjiga razgovora “ZNAKOVI VREMENA”, čiji je autor, poznati crnogorski novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve, a koja se u izdanju NOVE KNJIGE iz Podgorice, pojavila na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu krajem prošle godine, početni tiraž od 1.000 primjeraka je gotovo rasprodat za prilično kratko vrijeme, a ova zanimljiva knjiga se još traži.

Iz NOVE KNJIGE je saopšteno, da je sa autorom “ZNAKOVA VREMENA”, RANKOM  PAVIĆEVIĆEM, potpisan ugovor, o štampanju novih 1.000 primjeraka ove knjige, za kojom još uvijek vlada veliko interesovanje kod čitalaca, ne samo  u Crnoj Gori.

Pavićevićeva knjiga razgovora, dobila je odlične stručne kritike, ali i pozitivne ocjene i šire javnosti. U njoj se nalaze pored ostalih, razgovori sa 75 poznatih stvaralaca uz zemlje i svijeta, sa kojima je autor, razgovarao, tokom proteklih 35 godina duge i uspješne novinarske karijere. Među intervjuisanima su pisci i pjesnici: Desanka Maksimović, Borislav Pekić, Danilo Kiš, Milorad Pavić, Vesna Parun, Matija Bećković, Momo Kapor, Slobodan Selenićć, Ranko Jovović, Miroslav Antić, Čedo Vuković, Vida Ognjenović, Mirko Kovač, nobelovac Mario Vargas Ljosa, poznati britanski dramski pisac Ronald Harvud, ruski pjesnik Jurij Poljakov, izraelski književnik Amir Or, slikari: Dado Đurić, Ljuba Popović, Filo Filipović, Marina Abramović, Miloš Šobajić, Olja Ivanjicki, Cvetko Lainović, reditelji: Emir Kusturica, Živko Nikolić, Lordan Zafranović, Dejan Mijač, Jagoš Marković,  glumci: Ljuba Tadić, Rade Šerbedžija, Petar Kralj, Mija Aleksić…., operska diva Jadranka Jovanović, violinista Jovan Kolundžija  i drugi.

 

O kvalitetu knjige razgovora “ZNAKOVI VREMENA” autora RANKA PAVIĆEVIĆA, pisali su: književnica i rediteljka Vida Ognjenović, dobitnik NIN-ove nagrade, pisac Milisav Savić, prof. dr Siniša Jelušić, novinar i pisac Savo Gregović, pjesnici: Slobodan Ristović, Perivoje Popović, Todor Živaljević – Velički, Djordje Brujić, književnica Dušica Labović, pjesnikinja Vera Horvat, dramaturg Miloš Boreta i drugi.

Jako sam obradovan, što je moja knjiga dobila pozitivne stručne kritike, ali i iznenađen, što je postala  jako tražena kod čitalaca, ne samo u Crnoj Gori, već i u zemljama regiona, kazao je autor “ZNAKOVA VREMENA”, publicist i pisac RANKO PAVIĆEVIĆ. To je bio razlog, da sa izdavačem NOVOM KNJIGOM iz Podgorice, produžim ugovor o štampanju novog tiraža, a to je dokaz, da je knjiga na obostrano zadovoljstvo izdavača i mene kao autora, još uvijek tražena kod čitalačke publike, što posebno raduje, kazao je Pavićević, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 5 =