Bečići – Otvorena zajednička izložba slika iz fonda galerije Queen

 

Izlozbena galerija Queen

 
 

U organizaciji   NIP ART PRESS-a iz Budve, u galeriji hotela “Queen of Montenegro” u Bečićima, otvorena je zajednička izložba slika iz fonda galerije Queen, na kojoj su predstavljena djela trideset poznatih akademskih slikara iz Crne Gore, zemalja regiona i svijeta.

Kako je saopštio rukovodilac galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević, ljubitelji umjetnosti će naredna dva mjeseca biti u prilici da vide slike: Filipa Jankovića, Ljuba i Bata Brajovića, Mikija Radulovića, Voja Tatara, Miša Vemića, Milutina Obradovića, Nikole Radovića, Sanje Raonić, Vesne Begović iz Crne Gore; Katarine i Olge Đorđević, Momira Kneževića, Zorana Krulja, Željka Đurovića, Danice Baste, Dejana Milivojevića, Nebojše Đuranovića, Aleksandra Cvetkovića iz Srbije; Aleksandra Fileva, Goca Božurskog iz Makedonije; Valerija Aripova iz Rusije; Mirjane Savove iz Bugarske, Draga Dedića i Nikole Kovačevića iz Francuske i drugih.

U umjetničkom vrtu prestižnog hotela Queen of Monteanegro, imamo jedinstvenu priliku da na jednom mjestu vidimo trideset  cvjetova renomiranih slikara. Posadili su ih prethodnih desetak goodina, radeći u ovom prelijepom zdanju, slikarski znalci raznih generacija, misaonih preokupacija, stvaralačkih izazova i likovnih rješenja, kazao je otvarajući izložbu, novinar i pisac Savo Gregović. Ono što im je zajedničko, kazao je on, jeste njihovo akademsko obrazovanje  i originalnost izraza.

Ovi birani cvjetovi, koje je pažljivo i nježno zalivao, pa potom odabrao za večerašnji duhovni koktel, rukovodilac galerije QUEEN, novinar i publicist Ranko Pavićević i njegov ART-PRESS, izrasli su izmedju plavetnila mora i sivila kamena, kazao je pored ostalog, novinar i pisac Savo Gregović.

Velika, zajednička  izložbu slika,  u galeriji hotela “Queen of Montenegro” u Bečićima, biće otvorena do 15. septembra, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + eighteen =