Hotel Tre Canne – Predstavljena knjiga poezije “IMA DALJE” Sanje VilusU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u pres centru budvanskog hotela TRE CANNE, sinoć je predstavljena zanimljiva knjiga poezije “IMA DALJE”, autorke SANJE VILUS iz Budve.

Jasno je, da je u ovoj knjizi, zajednička nit ljubav, a Sanjine pjesme su spontane, čiste iz srca iz duše, kazao je, profesor KRSTO VUKOVIĆ. Ta dominantna ljubav i uzvišeno ushićenje je sve ono, što ljubav čini i što se ljubavlju omogućava i što život čini sadržajnijim i boljim, kazao je on.

Njene pjesme su slovo o ljubavi, sa neprekidnom borbom erosa i tanatosa, koju razvija na oosoben način, katao je pored ostalog profesor Vuković.

Književnica i dramska umjetnica RADMILA KNEŽEVIĆ je saopštila, da u zbirci poezije Sanje Vilus, ima 97 pjesama i sve su ljubavne. Ljubav je jedna riječ, ali je ovdje prikazana u 97 umjetničkih vidjenja. Ljubav kao igra, kao eros, kao istina, kao tuga, kao čežnja, kao radost, kao bol. Ljubav u svim oblicim, ljubav koja se radja, koja nestaje sama. Sanja za sebe kaže, da je ljubavni pjesnik. U njenim pjesmama, ima i sjete, nostalgije, sjećanja, radosti, blage erotike, suzdržanosti, govora, ćutnje, susreta i mašte. Ima svega onoga, što nosi sa sobom i u sebi to božansko osjećanje.

Sanja se cijela predaje pjesmi, a pjesma cijela dolazi do nas. Ona ne koketira sa čitaocima. Otvoremog srca, daje se bez zadrške i ustezanja. Daruje svoj svijet čitaocu, kazala je izmedju ostalog Radmila Knežević.

Uspješan moderator večeri, bio je dramaturg MILOŠ BORETA.

SANJA VILUS je rodjena u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu i studirala Fakultet za srpski jezik i književnost.

Objavljuje poeziju u mnogim štampanim i elektronskim časopisima u zemlji i regionu, a knjiga “IMA DALJE” je njena prva zbirka poezije.

Dobitnica je nekoliko nagrada, na festivalima poezije u zemlji i regionu. Saradnica je u organizaciji Festivala književnosti za djecu “Male morske pjesme i priče”, koji se tradicionalno održava u Budvi.

Živi i stvara u Budvi, saopšteno je od strane organizatora promocije, budvanskog ART PRESS-a.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 1 =