Bečići – Otvorena izložba slika Ivane Bukovac

 

Queen of Montenegro - Becici - znak

 
 

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u srijedu 20. maja 2015. godine, otvorena je samostalna izložba slika, akademske slikarke Ivane Bukovac, koja živi i stvara i italijanskom gradu Padova. Umjetnica se predstavila sa 12 slika većeg formata iz cilusa DvoLično, rađenih u tehnici ulje na platnu. Organizator izložbe je budvanski NIP ART-PRESS.

 

Otvaranje izlozbe

 

Rukovodilac galerije “Queen” Ranko Pavićević, upoznao je posjetioce izložbe sa biografijom Ivane Bukovac kao i sa temom koja je predstavljena na njenim slikama. Više u video zapisu.

 

Ranko Pavićević

 

Ivana Bukovac je rođena 1985. godine u Kruševcu, u Srbiji. Diplomirala je 2011. godine, na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji, na temu „Narodna nošnja“.  Živi i stvara, na relaciji Italija – Srbija.

Do sada je imala 6 samostalnih i više grupnih izložbi u Italiji, Srbiji i Crnoj Gori, a dobitnik je i nekoliko nagrada iz domena likovne umjetnosti.

 

Ivana Bukovac

 

Ivana Bukovac je kazala da se već nekoliko godina bavi istraživanjem narodnih nošnji Balkana. Izložba nosi naziv DvoLično pa, kako je naglasila umjetnica, izložba na nekin način postavlja pitanje da li tradicija predstavlja nešto što nas određuje ili nešto što nas guši i zatvara. Više u video zapisu.

 

VIDEO ZAPIS SA OTVARANJA

 

DIO IZLOŽENIH RADOVA

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 1

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 2

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 3

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 4

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 5

Bečići - Izložba Ivane Bukovac - 6

 

POSJETIOCI IZLOŽBE

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5