Turistička organizacija Opštine Budva – Koncert “Između klasike i džeza”

 

Turisticka organizacija opstine Budva - logo-png

 
 

U srijedu, 03. avgusta 2016. godine, na Trgu pjesnika u Starom gradu, održan je koncert “Između klasike i džeza”. Nastupio je duo “2SOUL(o)S”, koji čine Dušice Kordić i Nikole Vučkovića. Koncert je organizovala Turistička organizacija Opštine Budva u okviru svog programa “Dani umjetnika Budve”

 

Dusica Kordic i Nikola Vuckovic - 1

Dusica Kordic i Nikola Vuckovic - 2

 

Dušica Kordić je rođena 1981. u Kotoru. Violinu svira od svoje devete godine.

Osnovno muzičko obrazovanje započinje u Kotoru u klasi prof Ljudmile Petrove, a završava u školi “Andre Navara” u Podgorici.

Srednje muzičko obrazovanje nastavlja u ŠOSMO ” S.S.Mokranjac ” u Beogradu, u klasi renomiranog prof. Dejana Mihailovića u čijoj klasi i diplomira na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (2006.).

2004. pohađa Master class u Norveškoj u Oslu kod Heninga Kregeruda, norveškog violiniste i pedagoga.

Kao violinista, stipendista je Berkli koledža 2009. (Berklee college of music) u Bostonu i Ruzvelt univerziteta (Roosevelt university) 2003. u Čikagu (USA) gdje ujedno i usavršava američki step (tap dance) . Od 2008. radi kao instruktor stepa u beogradskoj školi plesa. Iste godine je, kao step plesač, predstavnica za ‘’Pjesmu Evrovizije’’ gdje predstavlja Makedoniju u reklamnom džinglu za taj muzički festival.

Apsolvent je na jazz odsjeku (vokal) u Beogradu u klasi prof. Vladane Marković. Sarađuje sa istaknutim umjetnicima kao što su pijanistkinja Irina Čukovskaja i violinista Hening Kregerud, dok se kao step plesač usavršava kod Nicka Miskoru i Olega Janovski.

Član je dua pod nazivom “Duo Montenegro’’ sa gitaristom Draženom Jokovićem. Od 2013. izdaju svoj prvi CD za njemačko držište, gdje su i do danas učesnici renomiranog muzičkog festivala ‘’BACH ADVENT’’ u njemačkom gradu Arnstadt.

Od 2015. stalni je član dua ‘’2 soul(o)s’’ sa renomiranim crnogorskim pijanistom Nikolom Vučkovićem.

Ostvaruje trajne video i audio zapise za radio i televiziju; Crne Gore, SAD, Njemačke i Norveške.

 

Dusica Kordic

 

Nikola Vučković, nakon završene niže muzičke škole u Budvi u klasi prof. Gabriele Aksamit, upisuje Srednju Muzičku Školu u Subotici u klasi prof. Matije Molcera. Školovanje nastavlja na Muzičkoj Akademiji u Novari (Italija) u klasi prof. Mariana Mike gdje 2oo2. g. diplomira uz počasti. Paralelno studira i na Muzičkoj Akademiji na Cetinju u klasi prof. Borisa Karaljevića u čijoj klasi i diplomira 2oo4. god.

Magistrirao je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.

Usavršava se u zemlji i inostranstvu kod poznatih pedagoga kao što su: Dmitri Baškirov, Šandor Falvai, Noel Flores, Vladimir Ovčinjikov, Kemal Gekić, Aleksandar Serdar i mn. dr.

Pored zapaženih nastupa na saveznim i međunarodnim takmičenjima nastupao je i na preko 15o koncerata kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji, Austriji, Francuskoj, Mađarskoj, BiH…

Od značajnijih nastupa u Crnoj Gori treba izdvojiti: recitale u CNP-u i Kraljevskom Pozorištu “Zetski Dom”, na HercegFest-u, “Grad Teatar”, “Barskom Ljetopisu”, a jedan od najzapaženijih je koncert u CNP-u koji ostvaruje sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom pod dirigrentskom palicom Radovana Papovića, a koji ujedno predstavlja i njegov orkestarski debi.

U inostranstvu se izdvajaju: otvaranje festivala “Verbania Musica” (Italija) -povodom 15o god. F. Šopena, svečanosti grada Martelaga (Venecija-Italija), koncert u Milanu – Italija za najviše zvaničnike “Forza Italia”, recital u Napulju (Italija), nastup u Sali “Bosendorfer” -Beč i “Royal Casino” –Baden (Austrija), Dom Armije BiH (Sarajevo), sali “Olivier Messian” (Pariz) i mn. dr.

Do sad je zabilježio niz zapaženih nastupa koje su snimile i emitovale Tv stanice: RTS, RTCG, RTV Novi Sad, RTV Budva, Rai Uno (Italija), kao i radio stanica klasične muzike “Bela Bartok” (Mađarska).

Od 2015. stalni je član dua “2 soul(o)s” sa istaknutom crnogorskom violinistkinjom Dušicom Kordić, a od 2016. je i zvanični pijanista (klavirski saradnik) za pobjednike takmičenja “GRAND PRIZE VIRTUOSO” i “GOLDEN AWARDS NEW YORK”.

Trenutno je aktivan kao direktor muzičke škole u Budvi.

 

Nikola Vuckovic

 
Program koncerta:

-Ólafur Arnalds: Ágúst – From Living Room Songs
-Astor Piazzolla: Ave Maria
-George Gershwin: Summertime (from the opera Porgy and Bess)
-Charles Henry: Entre classique et jazz
-Joe Bishop & Gordon Jenkins: Blue Prelude
-Erroll Garner: Misty
-Nina Simone: The Other Woman
-Nina Simone: My Baby Just Cares For Me
-Aziza Mustafa Zadeh: Spring Suite
-Dušica Kordić: Rumunska Rapsodija
-Vittorio Monti: Csárdás

 

POŚETIOCI NA KONCERTU

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4

Posjetioci - 5

 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − four =