Promocija knjige i izložba pod nazivom Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima, Crna Gora


JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva povodom međunarodne manifestacije Noć muzeja organizuje promociju knjige i izložbu pod nazivom Zaštita i revitalizacija tvrđave Fort Kosmač na Brajićima, Crna Gora, autora Ivana Vratnice, u četvrtak, 18. maja u 19 časova u Muzeju grada Budve. Izložba će biti postavljena u Muzeju grada Budve do 27. maja, a nakon toga u prostorijama mjesne zajednice Brajići. Moderatorka večeri će biti Ljubica Miličić, MA etnolog – antropolog.

Na predavanju će pored autora govoriti dr Karolina Jeger Klajn (Caroline Jäger-Klein), Radojica Pavićević, pukovnik u penziji i autor monografije „Werk – austrougarske tvrđave u Crnoj Gori” i Dušan Medin dipl. arheolog i master menadžer u kulturi i medijima.

Biografija autora

Ivan Vratnica je završio osnovne i master studije arhitekture na Tehničkom univerzitetu u Beču. Pored arhitekture i prostornog planiranja fokus je bio na konzervaciji i revitalizaciji kulturnog nasljeđa na primjeru austro-ugarskih tvrđava, od kojih je za tvrđavu Kosmač na Brajićima napravljen detaljan rad sažet u knjizi na engleskom i na našem jeziku. Nakon objave ovog djela postaje trenutno najmlađi član UNESCO-ve organizacije ICOMOS Austria (International Council on Monuments and Sites).

U slučaju kiše promocija i izložba će se održati u Hotelu Mogren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + one =