Spomen dom “Stefan M. Ljubiša” – Otvorena izložba “Crnogorski filmski plakat”

 

 

U četvrtak, 23. novembra 2017. godine, u Spomen domu “S.M. Ljubiša” u Starom gradu, otvorena je izložba “Crnogorski filmski plakat” autora Momira Matovića. Na izložbi je predstavljena 41 reprodukcija filmskih plakata prema izboru Momira Matovića. 

Momir Matović priznati je crnogorski režiser, filmski snimatelj i umjetnički fotograf. Rođen je u Titogradu 1951. godine. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je na odsjeku za filmsku kameru. Autor je brojnih kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova. Dobitnik je značajnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada. Njegovi filmovi su: Obala života, Metri života, Kao i sjutra, Crvena linija kuće Ujkić, Noć duga 68 godina, Posljednja bioskopska predstava, Ja znam kako, Žica života, (Po)rađanje jedne nacije, Prva i posljednji, Opstajanje…duh…dah, Ram za sliku moga zavičaja, Mi pravimo žive slike, Sa osmjehom već 50 godina, i dr.

Izložbu je otvorio predśednik Opštine Budva Dragan Krapović. U svom izlaganju evocirao je uspomene na vrijeme i ljude kad je u Budvi radilo filmsko preduzeće “Zeta film” čije je djelovanje bilo poznato van granica Crne Gore. Prisutnima se obratio i autor izložbe Momir Matović Više u video zapisu.

POŚETIOCI NA OTVARANJU IZLOŽBE

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 14 =