Promovisana knjiga “Hrist u adu” Budimira Dubaka

 

 

Najnovija knjiga poezije, poznatog crnogorskog pjesnika BUDIMIRA DUBAKA, pod nazivom “HRIST U ADU”, promovisana je sinoć, na zadovoljstvo ljubitelja književnosti, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u organizaciji budvanskog ART PRESS-a.

Govoreći o najnovijem književnom ostvarenju Budimira Dubaka, koje je dobitnik književne nagrade “Miodrag Ćupić”, predsjednik Udruženja književnika Crne Gore NOVICA ĐURIĆ je pored ostalog rekao, da je u ovoj, kao i u prethodnim knjigama, odnoosno njihovim pjesmama, Dubak ne umije a da na bude pjesničko gospoče, stilom, iskazom, smjernim i odabranim riječima, što se legitimiše, kao osobena, možda jedinstvena kultura stiha i majstor izraza….

Knjiga “Hrist u adu”, taj neprestani vrtlog Dubakovih izbavljenja, svijetlih zavještanja, stavlja tačku na dilemu – ima li za bogogrešnika, ako ne i oprosta, izlaza iz lavirinta, odnosno, da li “car tame” i zaludjeli sljedbenici vjeruju, da su izmakli onoj potonjoj, kako pjeva pjesnik, “u kakve zabasaste šume”, “u  koje špilje bezdanice”, kako bi i tako “skrili lice”, kazao je između ostalog, predsjednik Udruženja književnika Crne Gore Novica Đurić.

Za ovo najnovije pjesničko djelo Budimira Dubaka, moglo bi se reći, da predstavlja neku vrstu sinteze, svekolkog  njegovog pjevanja i mišljenja, koje je prepoznatljivo u savremenoj  srpskoj poeziji, kazao je između ostalog, novinar i publicidtsta RANKO PAVIĆEVIĆ,  u ime ART PRESS-a, koji je bio organizator predstavljanja Dubakove knjige “Hrist u adu”. Odlomke iz njegove knjige, uspješno je čitala, glimica i književnica RADMILA KNEŽEVIĆ.

Pisac Budimir Dubak je  pjesnik, romansijer, pripovjedač, dramski pisac i eseista i do sada je objavio 32 književna djela.

Preveden je na više svjetskih jezika, a dobitnik je najznačajnijih književnih nagrada u Crnoj Gori i regionu, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 − 5 =