Hotel Tre Canne – Promovisana knjiga poezije “Kap sunca”U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, promovisana je  nova knjiga poezije RADMILE KNEŽEVIĆ, književnice i dramske umjetnice iz Budve, pod nazivom  KAP SUNCA, čiji je izdavač Institut za srpsku kulturu iz Nikšića.

Kada bih, u jednoj riječi morala da okarakterišem Radinu poeziju, bila bi to riječ iskrenost, bilo da piše ljubavnu, rodoljubivu, ili refleksivnu poeziju, kazala je, profesorica književnosti BILJANA KOMARICA, ističući, da Radina iskrenost dopire do svih čitalaca i svi joj vjerujemo.

Radmila Knežević, kada piše ljubavnu poeziju, ona to uvijek čini sa velikim slovom LJ, uz poruku da budemo dobro ljudi, da volimo i budemo voljeni. Prateći njen književni opus odavno, koji je postajao sve veći, raznovrsniji i kvalitetniji, sigurna sam, da Radmila neće na ovo me stati i da će nas njen književni duh i bogatstvo izraza, još dugo uveseljavati, istakla je pored ostalog Biljana Komarica. 

Profesor filozofije RADINKO KRULANOVIĆ je istakao, da se kroz Radinu zbirku poezije ređaju slike, poruke, sentence, pouke, ili “Kapi sunca”. “Ljubav je dokaz, da još postojiš, “vjerovanje je spas”, kao da hoće da nas izbavi vremena “suženih emocija”, ali kako, gdje je izlaz, ima li ga i ima li nam spasa?

Radmila  tumači pojave i događaje. Snovi su često ovakvi ili onakvi, ali oni su utemeljeni, oni su svjedoci, živi svjedeci “bitna je mrvica moga sna, i to ona vrsta sna gdje se moramo pouzdati u sebe, imati ličnog pouzdanja, da se san ne izgubi, jer ako se izgubi, izgubili smo i sebe, kazao je pored ostalog Krulanović.

O knjizi Radmile Knežević, pohvalno je govorio novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ. Izvode  iz knjige, govorila je autorka RADMILA KNEŽEVIĆ, dok je gošća večeri bila, mlada flautistkinja  KSENIJA FRANETA.

RADMILA KNEŽEVIĆ je rođena u Prizrenu, završila je Akademiju dramskih umjetnosti i Filološki fakultet u Prištini. Glumica je Narodnog pozorišta u Prištini, izmještenog u Gračanici.

Bavi se pisanjem, pozorišnom edukacijom, glumom i režijom.

Do sada je objavila sedam knjiga, od kojih su: “Četiri drame za djecu”, “Ne tražim da znaš”, “Prizrene stari”, “Male morske i obalske priče”, “Pokloni se i počni”, “U potrazi za Ljubicom” i najnovija, “Kap sunca”.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada i priznanja, a zastupljena je u mnogim antologijama, zbornicima i  časopisima.

Članica je UKCG, UKS, Književnog društva Kosova i Metohije i drugih.

Živi i stvara u Budvi, saopšteno je od strane organizatora  promocije knjige,  budvanskog   ART PRESS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 4 =