Narodna biblioteka Budve – 45. Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje 45.Opštinsko takmičenje recitatora u srijedu, 24. maja sa početkom u 18h u amfiteatru Akademije znanja. U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i  OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmiči se devetoro recitatora;  zatim u kategoriji od šestog do devetog razreda takmiči se takođe devetoro recitatora, dok će se u srednjoškolskoj kategoriji takmičiti šest recitatora. Izbor pjesme je slobodan ali mora biti prilagođen polu i uzrastu  djeteta, a vremensko ograničenje je tri minuta za učenike osnovnih  škola i četiri minuta za srednjoškolce.

U muzičkom i dramskom dijelu programa – dok žiri u sastavu doc. dr Predrag Zenović-predsjednik, Milica Đukić– član i Maja Simonović- član budu odlučivali o najboljima – nastupiće učenici Škole za osnovno muzičko obrzovanje u Budvi, a pozorišnu  predstavu Paštrovska svadba izvešće učenici OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca.

Nakon takmičarskog dijela predviđena je dodjela Zahvalnica za učešće na recitatorskoj smotri i knjiga svim učesnicima, a nakon proglašenja pobjednika, predsjednik žirija će nagrađenima  svih kategorija koji su osvojili prva tri mjesta uručiti nagrade. Pravo učešća na VIII Državnoj smotri recitatora 7. juna u Beranama imaće prvonagrađeni iz svake kategorije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × two =