Program proslave Dana opštine Budva 2022

 

Povodom proslave Dana opštine Budva JU Narodna biblioteka Budve organizuje petodnevni program počev od 12. novembra zaključno sa 21. novembrom.

U subotu, 12. novembra u 19 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba likovnih radova polaznica Škole slikanja za treću dob pod nazivom „Umjetnost i ljubav“. Školu već tri godine vodi slikarka Rajka Kujunndžijević.

U poneđeljak, 14. novembra u 19 sati biće predstavljena knjiga eseja „Uz(let) riječi“ autorke Zorice Joksimović, a koju je objavila Narodna biblioteka Budve. O knjizi će u holu Akademije znanja govoriti: dr Sofija Kalezić, književnik Miraš Martinović, likovna umjetnica Sandra Đurbuzović i autorka.

Zbirka priča „Nevidljivi putnici“ autora Đorđa Gregovića biće predstavljena u srijedu, 16. novembra u 19 sati, takođe u holu Akademije znanja a o pričama Gregovića govoriće pjesnik i muzičar Braco Subotić, Stanka Stanojević i autor.

Proslava Dana opštine Budva na istom mjestu nastavlja programom u subotu, 19. novembra u 19 sati kada će biti upriličena promocija zbirke poezije „Budvanski akvarel“ autorke Vere Horvat. Na promociji će govoriti pjesnik Radomir Uljarević, Stanka Stanojević i autorka.

Posljednjeg dana proslave, u poneđeljak 21. novembra u 18 sati u holu Akademije znanja biće predstavljena monografija „6. književni festival Ćirilicom“, a o ovoj publikaciji govoriće: književni kritičar Želidrag Nikčević, pjesnik i jedan od organizatora festivala „Ćirilicom“ – Radomir Uljarević, kao i priređivači monografije Milan Stanišić i Stanka Stanojević. U muzičkom dijelu nastupiće duo “2SOUL(0)S“: Dušica Kordić (vokal, violina, gusle) i Nikola Vučković (klavir).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 6 =