Grad teatar – Predstava “Uspomene Sare Bernar”

 

Povodom Dana opštine Budva, JU “Grad teatar” će i ove godine organizovati gostovanje pozorišne predstave. U utorak, 22. novembra, sa početkom u 20 časova, na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Uspomene Sare Bernarprodukcija Hercegnovskog pozorišta i JUK “Herceg Fest”. Predstava je rađena prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice U predstavi igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Rediteljka o predstavi, u kojoj se Diva sjeća svojih trijumfa i padova, koje bilježi njen sekretar, kaže: “Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u večnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauče i tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to – komediji karaktera.

Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vredi”.

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova, a na broj +382 68 875 131 tokom vikenda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − seventeen =