Press povodom prve premijere 26. festivala “Grad teatar”-“Krčmarica Mirandolina”

 

 

U četvrtak, 14. juna, održana  je konferencija za novinare povodom prve ovogodišnje pozorišne premijere, predstave “Krčmarica Mirandolina”, po tekstu Karla Goldonija a u režiji Juga Radivojevića. JU “Grad teatar” je ovu predstavu uradio u saradnji sa Hrvatskim narodnim kazalištem Ivan Pl. Zajc iz Rijeke. Na konferenciji su govorili članovi autorskog tima i predstavnici JU “Grad teatar” i HNK “Ivan Pl. Zajc”.

 

 

 U uvodnom dijelu, Svetlana Ivanović, PR “Grad teatra” je upoznala prisutne sa programom otvaranja 26 festivala u petak 15. juna ispred Starog grada. Predviđeno je izvođenje baleta pod nazivom “Život je igra” u kojem će nastupiti Ašhen Ataljanc, Ana Pavlović, Miloš Isailović i Tamara Ignjatović.

Nastavak konferencije za novinare obilježila su zapažanja aktera predstave “Krčmarica Mirandolina”, koja se odnose na period priprema predstave, rad u ekipi koja je sastavljena od glumaca iz država sa nekadašnjeg EX-YU prostora, kao i o pozitivnim efektima saradnje Grad teatra Budva i HNK Ivan Plemeniti Zajc iz Rijeke.

Na pressu povodom prve premijere 26 festivala “Grad teatar” učestvovali su:

 

VIDEO ZAPIS DIJELA  KONFERENCIJE