PRESS centar hotela TRE CANNE – Veče posvećeno četrdeset petogodišnjici rada SAVA GREGOVIĆA

 

ArtPress Budva - logo

U organizaciji NIP ART PRESS-a iz Budve, u PRESS centru hotela TRE CANNE u Budvi, održano je veče, posvećeno velikom jubileju, četrdeset petogodišnjici rada SAVA GREGOVIĆA, poznatog novinara, publiciste i pisca iz Budve.

Promocija knjige Dusice Labovic Lucia della Butua - Savo Gregovic

Govoreći o bogatom novinarskom i književnom opusu Sava Gregovića, njegov kolega, dugogodišnji novinar beogradske Politike Miroslav Stojanović je pored ostalog kazao, da je riječ o čovjeku, kome je uspjelo, što nije bilo lako ni jednostavvno, da u hirovitim, tegobnim i uzbudljiivim, a uzbudljivom novinarskom poslu, pišući iz male sredine ostane i opstane moralno čist i visoko uvažavan. Ljudski i intelektualno i da čuvajući sopstveno dostojanstvo, sačuva dostojanstvo profesije… Gregović je i u ovom smutnim vremenima, gotovo opšte medijske tabloizacije i podaničke poslušnosti, sačuvao one visoke nazore i principe, koju su predstavljali medijske imperative. Visoku etičnost, visoki profesionalizam i visoku odgovornost za objavljenu riječ, kazao je pored ostalog Stojanović.

Savo Gregovic - 220Novinar i pisac Novica Djurić je kazao, da je Savo Gregović, značajno obilježio onaj i ovaj vijek i ne samo crnogorsko, već i jugoslovensko novinarstvo. Savo Gregović je pjesnik medju reporterima. Onim klasicima novinarstva, gdje je literaturna reportaža, stilsko i jezičko plavetnilo, dar Božiji, ona zvijezda u beskrajno plavom krugu velikana Miloša Crnjanskkog… Tekstovi Gregoovića su uvijek tražili čovjeka i nikada nisu prestali da ga traže…, kazao je pored ostalog Djurić.

Savo Gregovic - 250Novinar i publicist Budo Simonović je istakao zadovoljstvo, što je profesionalno, više od trideset godina drugovao sa Savom Gregovićem i što su godinama veliki prijatelji. On je pored ostalog rekao, da je jako srećan, što sa kolegama prisustvuje obillježavanju velikog jubileja četrdeset pet godina plodnog rada i stvaralaštva, novinara, publiciste i pisca Sava Gregovića, uz želju, da on i dallje piše i tekstove i knjige, na zadoovoljstvo profesije i čitalaca.

Za svojih plodnih 45 godina rada, Savo Gregović je napisao preko trideset hiljada raznih tekstova za brojne medije i pet svojevrsnih knjiga. Mnogo je to za nečija tri života, ali sam siguran, da će uvaženi “Grekson”, još dugo nastaviti svoju pisaniju, koja je ostavila duboke tragove, kazao je novinar i publicist Ranko Pavićević, ističući, da Gregović sa svojim djelom, predstavlja trajnu vrijednost i zaštitni znak Budve, Paštrovića i Budvanske rivijere.

Novinar Večernjih novosti Veliša Kadiić je izrazio radovanje, što je dio lijepe priče o Savu Gregoviću, koji, kako je istakao i poslije četiri ipo decenije, svakodnevno radi, ostavljajući dubok trag u Večernjim novostima, ali i izmedju korica njegoovih vrijednih knjiga.

Savo Gregovic - 350

Izvode iz Gregovićevih tekstova i knjiga, čitala je JOVANA TODOROVIĆ, studentkinja glume na Akademiji lijepih umjetnosti u Beogradu.
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 1 =