Narodna biblioteka Budva – “Škola slikanja za treću dob”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve od petka, 6. oktobra, nastavlja “Škola slikanja” koju će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u čitaonici Narodne biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević.

Pozivamo sve zainteresovane polaznike, one koji su pohađali Školu a takođe i nove koji žele da počnu, da prisustvuju dvosatnom druženju i predavanju u Biblioteci i kroz druženje, zabavni i edukativni sadržaj pokažu kreativnost. Iako je škola zamišljena kao projekat da uključi u zajednicu stariju populaciju, tzv. pripadnike treće dobi, dobrodošli su, kao i do sada svi zainteresovani, kreativni polaznici.
Materijal za slikanje polaznicima radionice obezbjeđuje Narodna biblioteka Budve. Uz asistenciju slikarke Rajke Kujundžijević polaznici će naučiti različite likovne tehnike: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovanu tehniku i sl. Biće ovo prilika da se okušaju u slikarstvu kao i da iskažu talente i sposobnosti likovnog izražavanja, ali je ovo i način da Biblioteka angažovanjem pokaže da misli o sugrađanima. Takođe, biće organizovana i izložba radova nastalih na radionicama, kako je to i do sada bila praksa.
Škola slikanja besplatna je za polaznike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 5 =