“Jelka iz snova”

 

Izložba:
“Jelka iz snova”

 

Kalendarska godina se bliži kraju. To je vrijeme pripreme za doček Nove godine i kićenje novogodišnje jelke.  Pretražuju se zalihe starih ukrasa, a vrlo često se pribjegava i kupovini novih. Pokušava se jelka okititi na drugačiji način od   prethodnih godina. Za postizanje tog cilja često se pretjeruje i jelka se okiti sa brojnim vještačkim ukrasima, kojih je u ponudi veoma mnogo, a njihovom  upotrebom najčešće se postiže suprotan efekat od željenog.

Da se sve ovo može postići drugačije, maštovitije, prirodnije, sa puno više zadovoljstva i sa izvanrednim krajnjim efektom, pokazali su ovih dana učenici nižih razreda Druge osnovne škole iz Budve, koji pohađaju likovnu sekciju. Radom sekcije rukovode učiteljice Jelena Keković, Katica Gardašević i Sanja Pantović. Nošeni željom da pomognu u ostvarenju ideja učenika, njihovom radu su se priključili i roditelji. A ideje učenika su bile neobične i nesvakidašnje, napraviti što više neobičnih i nesvakidašnjih jelki i pri tom koristiti ukrase koje će sami napraviti.

Tako je i bilo. U petak 23. decembra 2011. godine u holu Druge osnovne škole, otvorena je izložba neobičnih i nesvakidašnjih jelki pod nazivom „Jelka iz snova“.  Izloženi eksponati su u najpozitivnijem smislu potvrdili izreku „dječja mašta može svašta“.  Djeca napominju da je ovo njihova prva izložba, ali da su uvjereni da su jelke i neobične i nesvakidašnje. Prenosimo manji dio od velikog broja izloženih eksponata, pa prosudite sami da li su djeca uspješno realizovala svoje ideje.


Veliki broj neobičnih jelki zahtijevao je uporan, dugotrajan i veoma organizovan rad sa blagovremenom pripremom potrebnih materijala. Kako je izrada jelki odmicala, raslo je interesovanje djece. Učiteljice Jelena, Katica i Sanja ističu da su se tokom rada priključivali učenici i iz drugih odjeljenja i njihovi roditelji.  Učesnici ove kreativne likovne radionice kažu da su iskustva sjajna, utisci nevjerovatni. Ono što je sasvim sigurno je to da je uložen veliki trud, volja i energija. Evo nekoliko fotografija koje pokazuju nastajanje neobičnih jelki. 


AUKCIJA NEOBIČNIH JELKI U HOTELU ” THE QUEEN OF MONTENEGRO “

“Jelke iz snova” prikazane u holu Druge osnovne škole zahvaljujući velikodušnosti menadžera hotela “The Queen of Montenegro” našle su svoje nove vlasnike. Naime, u hotelu je 29.12.2011. održana prodajna aukcija eksponata koje su pravili učenici, roditelji i učiteljice likovne sekcije Sanja Pantović, Jelena Keković i Katica Gardašević. Posjetioci su uživali u neobičnim i kreativnim ostvarenjima, a onda pokazali i svoju velikodušnost. Prikupljena su značajna sredstva koja će biti uložena u poboljšanje uslova rada škole.

         Nova godina nam je po ko zna koji put donijela radosnu neizvjesnost susreta sa nepoznatim, ostvarila želje i dane učinila ljepšim.

 

4 Comments

  1. Svaka cast! Lijepo je vidjeti da se ovakve stvari dogadjaju u nasem gradu. Takodje, sve pohvale za aktivnost uciteljica, djaka i njihovih roditelja!

  2. Svaka cast! Jelke su predivne i veoma interesantne. Zao mi je sto prosle generacije nisu imale ovakvih radionica jer bi danas mnogo bolji bili!!! Nadam se da ce se sekcije prosiriti i da ce se ponavljati iz godine u godinu…

  3. Bravo! Sekoja cest za idejata!Prekrasni kreativni elki – prodolzete samo taka!!!( Ima li veke nekoi planovi za kreativna Veligdenska (Uskrs) rabotilnica 🙂 Pozdrav od Viena

Comments are closed.