Nagrade za Bogdana i Janu za literarni sastav o prirodi


Bogdan Banović i Jana Rašković, učenici VII2 iz Druge osnovne škole, nagrađeni su za napisane radove/ pjesme /po osnovu likovno- literarnog konkursa  “Ovako ja štitim medvjeda i vuka, a ti” realizovan pod pokroviteljstvom Centra za zaštitu i proučavanje ptica, Fondacije Euro Natur i Bernd thies (svjetskih lidera iz oblasti zaštite životinja).

Bogdan i Jana su oni koji su izdvojeni, da su na interesantan način odgovorili na zadatu temu i “izmamili osmijeh žiriju”.

Ostvareni uspjesi sigurno nijesu nikakvo iznenađenje, jer se radi o učenicima koji pod mentorstvom prof. Zorice Joksimović, ostvaruju zapažene rezultate na polju pisane riječi. Pristup svakoj temi, svakom zadatku je ozbiljan, kvalitetan i originalan. U konkretnom slučaju, kako se radi o temi koja se odnosi na prirodu, zar postoji kvalitetniji i logičniji izbor nego da se o prirodi piše u prirodi.

Kad se nešto hoće i kad se ima ozbiljan pristup, nije bio problem da se za male – velike ljubitelje pisane riječi organizuje izlet do Ivanovih korita, kako bi im se obezbijedili najoptimalniji uslovi da pišu o zadatoj temi.

Suvišno je govoriti koliko je boravak u ovoj sredini bio inspirativan za učenike da daju svoj maksimum na zadatu teme. Očigledno, ni njihova nastavnica nije žalila truda da ih motiviše i uspješnu priču dovede do kraja. Naravno, rezultati nijesu izostali.

Bogdan i Jana su dobitnici su članske karte CZIP – a koja uključuje dva izleta (sa učenicima koji su se izdvojili kao oni sa  najkreativnjom radovma) u njihovoj organizaciji i časopisa Crvendać.

Svi ostali učenici koji su boravili na Ivanovim koritima su nagrađeni za jedno predivno iskustvo, još jednu naučenu lekciju o prirodi, lijepom pisanju i naravno izvanrednom druženju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =