Hotel Tre Canne – Održano književno večeU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, održano je veoma uspjelo književno veče nikšićkih pjesnika RADISLAVA GARDAŠEVIĆA i RADULA RAKOČEVIĆA.

Ljubiteljima književnosti oni su nadahnuto govorili poziju iz svojih novih knjiga i odgovarali na pitanja posjetilaca, često nagradjivani aplauzima, javio je budvanski ART PRESS.

Odgovarajući na pitanje, kada je prvi put ostvario svoj pjesnički san, Radislav Gardašević je kazao, da se to dogodilo u četvrtom razredu osnovne škole, kada je za napisanu pjesmu, pohvaljen od učitelja.

Prvu pjesmu objavio sam kao student književnosti, a čitavog života živim sa pjesmom i za pjesmu, rekao je Gardašević.

Pojašnjavajući svoj stav, da je dovoljno da pjesnik napiše samo jednu zbirku poezije, pjesnik Radule Rakočević je kazao, da smatra, da što god pjesnik napiše u životu, može stati u jenoj knjizi. Ja izvan toga, ne bi tražio ništa drugo, kazao je Rakočević.

Radislav Gardašević je prvu pjesmu objavio, kao student književnosti u Nikšiću, a prvu knjigu poezije ”DA OSTVARIM SAN”, objavila mu je podgorička Pobjeda.  Za knjigu poezije “PREGRŠT NESANICE”, dobio je književnu nagradu “Mirko Banjević”.

Član je Udruženja književnika Crne Gore i jedan od osnivača Književne zajedinice “Mirko Banjević” u Nikšiću.

Radule Rakočević je studirao književnost u Nikšiću i Novom Sadu.  Objavio je knjigu poezije “TRAGOM SLUTNJI MOJIH”, koja je kod čitalačke publike bila izuzetno primljena.  U pripremi za štampu, zbirka poezije “PONOĆNA BALADA”.  Jedan je od osnivača Književne zajednice “Mirko Banjević” u Nikšiću, a član je i Udruženja književnika Crne Gore, javio je budvanski ART PRESS.     

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + four =