Koncert hora „Stanjevićki pojci”U utorak, 22. februara 2022. godine u 19 časova u  Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ održaće se koncert hora „Stanjevićki pojci” pod vođstvom Dušice Kordić i Nikole Vučkovića. Koncert se održava u sklopu kulturne manifestacije „Ljubišini dani“ kojom će biti obilježeno 200 godina od rođenja znamenitog pisca i političara iz Budve i Paštrovića – Stefana Mitrova Ljubiše (1822–2022).

Hor „Stanjevićki pojci” započeo je svoj rad 15. oktobra 2019. godine, po blagoslovu arhimandrita igumana Jefrema. Njega čine amateri-entuzijasti, spontano okupljeni oko Stanjevićke svetinje. Svojim usrdnim glasovima uljepšavaju svako nedjeljno i praznično bogosluženje. Na njihovom čelu se do nedavno nalazila profesorica Milica Pejović uz koju je hor napravio svoje prve muzičke korake. Od Vaskrsa 2021. godine „Stanjevićki pojci” imaju privilegiju da sarađuju sa vrsnim profesionalcima, koji su svoj put u muzičkoj umjetnosti gradili školujući se i usavršavajući na prestižnim evropskim i svjetskim muzičkim katedrama u klasi vrhunskih profesora – violinistkinjom i pedagogom Dušicom Kordić i pijanistom Nikolom Vučkovićem. Oboje imaju zapažene nastupe na međunarodnim takmičenjima i koncertima u zemlji i inostranstvu.

Koncert koji će biti održan u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ inspirisan je etno zvukom, obuhvatajući kategorije muzike od izvornih muzičkih oblika do fuzijske moderne muzike, nadahnute tradicionalnom muzikom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + four =