Hotel TRE CANNE – Održana književno veče Slobodana Vučinića

 

 

Poetika Slobodana Vučinića sazdana je i prokažena pjesničkom snagom koju Vučinićeva riječ uznosi do visina koje nadjačavaju besmisao i uzaludnost “ponosnog” koračanja unazad- pjesnikov je pogled usmjeren naprijed, tamo gdje ga Osveštana Luča upućuje. To je naravno, staza pravde, istine, put koji pravedni arhangeli projektuju snagom božanstvene Božanske arhitekture uma, mudrosti i dobra, kazao je na sinoćnoj književnoj večeri uvaženog crnogorskog pjesnika Slobodana Vučinića, koje je na zadovoljstvo ljubitelja poezije i kulture, održano u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u organizaciji budvanskog NIP ART PRESS-a, književnik i književni kritičar Perivoje Popović.

Sloboda kao vrhunski ideal po sebi kazuje Poeziji,  kazao je on, da uvijek ima izlaza iz nedodjije i zato je  u cjelosti u pravu pjesnik Slobodan Vučinić kada nas uvjerava da imamo pravo i mogućnosti, samo nam treba samo malo više snage, napora i borbenoosti, da pravovremeno stignemo na sudjeno odredište  dobrobitnog Plamena, Svjetlosti, koja nam poput UNCA, DAJE Života po Božjem, a ne po  satanskom predubjedjenju, kazao je pored ostalog književnik i književni kritičar Perivoje Popović.

Novinar i publicista Dragutin – Budo Novosel je istakao, da je Slobodan Bučinić pjesnik zavičaja i on je najbolji tamo gdje je pjesnički i jezički vezan uz svoj zavičaj. Kada piše zavičajnom leksikom, obradjuje teme koje su njemu vrlo blsike, a to su teme patrijarhalnog svijeta, koji je nepovratno potonuo i tu pjesnik dostiže svoj poetski vrhunac.

Slobodan Vučinić je  svojom poezijom i ukupnim stvaralaštvom zaslužio, da mu se vrata velike crnogorske književnosti otvore sama, rekao je pored ostalog Novosel.

Na zadovoljstvo oduševljenih posjetilaca, Sloodan Vučinić je govorio svoje pjesme, kao što su: Ima nešto, Ljubav sa Jerinom, Naša kuća,  Čuvaj se sine i mnoge druge. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − nineteen =