Hotel ADRIA – Otvorena izložba slika Mila AlbijanićaU organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA,  otvorena je samostalna izložba slika tivatskog slikara MILA ALBIJANIĆA. 

Umjetnik se predstavio sa 30 slika manjeg i srednjeg formata rađenih u tehnici ulje na pairu i platnu, pod nazivom “Oči mora”.

Izložba Mila Albijanića je njegov osoben umjetnički doživljaj mora, njegovog plavetnila i ribljeg svijeta, posmatran slikarevim očima mora, kako se i izložba naziva, kazao je otvarajući izložbu, novinar, publicist i pisac RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve. Taj osobeni plavi put, vodi Albijanića, od Bileće, u kojoj je rođen, Nikšića, gdje je studirao, do Tivta, koji je izabrao za rad i stvaranje, odakle, očito najljepše vidi i doživljava nepregledno plavenilo neba i mora, kazao je pored ostalog Pavićević.  

Albijanić je do sada imao, 31 zajedničku i 26  samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Izlagao je u Sarajevu, Beogradu, Solunu, Zrenjaninu, Trebinju, Banjaluci, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Podgorici, Petrovcu i drugim gradovima.

Mile Albijanić je rođen 1963. godine u Bileći. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1990. godine na pedagoškom odsjeku. U struci je radio u Bileći i Nikšiću. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne u Hercegovine (ULUBiH), a živi i radi kao slobodan umjetnik u Tivtu, saopšteno je iz budvanskog ART RESS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 2 =