Grad teatar – Program povodom Dana opštine Budva

 

Povodom Dana opštine Budva JU “Grad teatar” ove godine organizuje  tri događaja.

U petak 18. novembra, sa početkom u 19 časova, u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u Starom gradu biće otvorena izložba Foto hronika Marka Anzulovića – Budva u osvit XX vijeka (1902-1938). Izložba je realizovana kao produkcioni projekat JU „Grad teatar“ u saradnji sa priređivačima Lazarom Pejovićem, prof. fotografije, i Slobodanom Bobom Mitrovićem, arhitektom. 

 

 U utorak, 22. novembra, na svečanoj sjednici povodom proslave Dana opštine Budva svečano će biti uručena druga Jubilarna nagrada “Grada teatra”  dirigentu Bojanu Suđiću. Ova nagrada se dodjeljuje jednom u pet godina na osnovu odluke Savjeta JU “Grad teatar“ i odnosi se na poseban doprinos razvoju festivala. Ustanovljena je 2016. godine, a prva dobitnica jubilarne nagrade za poseban doprinos razvoju festivala je Branslava Liješević, dugogodišnja direktorka „Grada teatra“. 

Istog dana, 22. novembra, sa početkom u 20 časova, na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Uspomene Sare Bernar”, produkcija Hercegnovskog pozorišta i JUK “Herceg Fest”. Predstava je rađena prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice. U predstavi igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

JU “Grad teatar” će, u sklopu međufestivalskih aktivnosti, i tokom decembra organizovati gostovanje predstava. Prikazaćemo predstavu “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića, u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić. Ova predstava je premijerno izvedena na sceni “Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta početkom ovog mjeseca, a na sceni “Crvene komune” u Petrovcu će igrati 3. i 4. decembra.

Datumi gostovanja ostalih predstava tokom decembra će biti blagovremeno najavljeni.

 Ulaznice za sve događaje “Grada teatra” je moguće rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + 7 =