Grad teatar – Održan koncert Novaka Pavličića (klavir) i Igora Pejovića (violina)

 

 

U petak, 14. jula 2017.godine, u crkvi Santa Maria in Punta otpočeo je muzički program ovogodišnjeg festivala koncertom Novaka Pavličića (klavir) i Igora Pejovića (violina). Ovaj koncert je realizovan u saradnji sa Muzičkom akademijom iz Cetinja i festivalom „Espressivo“.

Novak Pavličić rođen je 1987. godine u Benkovcu, a završio je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Magistarirao je na Visokoj muzičkoj školi ESMUC u Barseloni, u klasi prof. Pjera Reaka. Učestvovao je na mnogobrojnim državnim i međunarodnim takmičenjima, te osvajao nagrade u Šapcu, Beogradu, Rimu i Podgorici. Usavršavao se na majstorskim kursevima koje su vodili Vladimir Ovčinjikov, Natalija TrulKlaudio Martinez MenezEmanuel KrasovskiVladimir Viardo i Dmitri Baškirov. Nastupao je širom zemlje, te imao turneje po Italiji, Francuskoj, Španiji i Švedskoj.

Igor Pejović rođen je u Podgorici 1995. godine. Sa 18 godina završio je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi prof. Mirana Begića, a sada je student specijalističkih studija na Konzervatorijumu “Richard Wagner” u Beču, u klasi prof. Igora Petruševskog. Usavršavao se na brojnim majstorskim kursevima i seminarima kod eminentnih profesora, kao što su Irina JašviliZoran MilenkovićAndrej KurtiMajkl Kopelman Grigorij Krasko. Dobitnik je Atlas stipendije i stipendije za talentovane učenike Vlade Crne Gore. Takođe, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, dva puta je bio laureat takmičenja “Manja”, a nagrade je osvajao i na muzičkim festivalima mladih. Priredio je brojne koncerte u zemlji i inostranstvu. 

Na program su bila djela Šopena, Rahmanjinova, Hačaturjana, Čajkovskog i Franka.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − four =