Grad teatar – Izvedena predstava „Tri zime“utorak, 23. jula 2019. godine, nastavljen je dramski program ovogodišnjeg festivala. U amfiteatru Manastira Stanjevići, izvedena je predstava Akademskog pozorišta “Promena“ iz Novog Sada, „Tri zime“ po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Jasne Đuričić.

          Akademsko pozorište „Promena“ osnovano je u Novom Sadu 1978. godine. Pozorište je tada brojalo ukupno 45 članova – trinaest reditelja i trideset dva glumca. Iako je osnovano kao profesionalno pozorište ono je pokrenuto bez neophodnih materijalnih sredstava. Tako je pozorište Promena  tada bilo otvoreno za sve koji žele da se bave teatrom, bez obzira na to da li su studenti Akademije umjetnosti. Zapaženije predstave tadašnje Promene su: „Mario i mađioničar“ Tomasa Mana u režiji Milana Belegišanina, „Jelka kod Ivanovih“ Aleksandra Vvedenskog u režiji Harisa Pašovića, „Stolice“ Ežena Joneska u režiji Slobodana Mojaka. Pozorište Promena bilo je aktivno do sredine osamdesetih godina kada prestaje sa radom zbog smjene generacija studenata koji nisu imali inicijativu da pozorište nastavi sa radom. Akademsko pozorište Promena je ponovo počelo sa radom 20. februara 2015. godine na inicijativu studenata dramaturgije i glume (Stefana Isakovića, Dimitrija Aranđelovića i Dušana Vukašinovića. „Promena“ je ponovo pokrenuta u želji da studenti dramaturgije, režije i glume svoje radove van ispita pokazuju i živoj publici.

Predstava je nastala kao diplomski rad studenata glume u klasi profesorke Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov.

Režiju je uradila Jasna Đuričić, tekst Tena Štivčić, majstor svjetla je Anđelko Popić, majstor tona Aleksandar Mrđan, dekoraciju i scenografiju je uradio Vukašin Ranđelović.

U predstavi igraju: Nikola Knežević, Isidora Vlček, Vanja Kovačević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Ana Rudakijević, Stefan Beronja, Bojana Milanović, Staša Blečić, Miloš Lazić, Miloš Lučić i Rastko Mićić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =