Grad teatar Budva – Najava izložbe i predstave

 

Povodom Dana opštine Budva u petak 18. novembra, sa početkom u 19 časova, u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša” u Starom gradu biće otvorena izložba Foto hronika Marka Anzulovića – Budva u osvit XX vijeka (1902-1938). Izložba je realizovana kao produkcioni projekat JU „Grad teatar“ u saradnji sa priređivačima Lazarom Pejovićem, prof. fotografije, i Slobodanom Bobom Mitrovićem, arhitektom.  

Izložba je bila dio likovnog programa  XXXVI festivala Grad teatar i na njoj su po prvi put predstavljene fotografije iz zaostavštine Marka Anzulovića, Budvanina, aktivnog sudionika u društvenom životu grada Budve, ali i pasioniranog ljubitelja fotografije kao umjetnosti. Razvijene su sa originalnih staklenih negativa iz privatne arhive koju su Anzulovićevi nasljednici ustupili JU „Grad teatar“. Fotografije predstavljaju ne samo značajan doprinos uvidu u život grada Budve pomenutog perioda, već i doprinos širim uvidima u istoriju fotografije i bavljenja fotografijom u Crnoj Gori.

 

JU “Grad teatar” će za Dan opštine takođe organizovati i gostovanje pozorišne predstave. U utorak, 22. novembra, sa početkom u 20 časova, na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava “Uspomene Sare Bernarprodukcija Hercegnovskog pozorišta i JUK “Herceg Fest”. Predstava je rađena prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice U predstavi igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =