Promocija zbirke poezije „Budvanski akvarel“ Vere Horvat

Program proslave Dana opštine Budva u Narodnoj biblioteci Budve nastavlja u subotu, 19. novembra u 19 sati kada će biti upriličena promocija zbirke poezije „Budvanski akvarel“ autorke Vere Horvat. Na promociji u holu Akademije znanja govoriće pjesnik Radomir Uljarević, Stanka Stanojević i autorka.

VERA HORVAT, književnica i prevoditeljka, književna i likovna kritičarka, rođena je u Smederevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu.
Na Filozofskom fakultetu u Beogradu magistrirala je istoriju umjetnosti. Autor je više pjesničkih i esejističkih knjiga, a kao prevodilac potpisuje preko dvadeset knjiga poezije, prevedenih sa ruskog, engleskog, ukrajinskog, poljskog, bugarskog i azerbejdžanskog jezika. Njene knjige, ciklusi pjesama i pojedinačne pjesme prevođene su na ruski, engleski, grčki, bugarski, makedonski i druge jezike. Dobitnica je više domaćih i inostranih nagrada i priznanja za poeziju i prevodilaštvo, kao i za poseban doprinos i inovacije u kulturi. Učesnica je međunarodnih naučnih konferencija i festivala poezije. Objavljuje u domaćim i inostranim časopisima. Član je Slovenske Akademije književnosti i umjetnosti,
Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnih prevodilaca Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × three =