Dani umjetnika Budve – Muzičko poetsko veče porodice Zenović

 

Turisticka organizacija opstine Budva - logo-png

 
 

Manifestacija “Dani umjetnika Budve”,  koju realizuje Turistička organizacija opštine Budva, počela je na Trgu pjesnika 18. jula 2015. godine. Održava se treću godinu za redom, a posvećena je lokalnom stanovništvu, stvaraocima iz Budve i budvanskim aktuelnim temama.

Muzički program je u vremenu od 28.-01. jula na Trgu pjesnika.

Četvrto veče muzičkog segmenta Dana umjetnika Budve, na Trgu pjesnika realizovan je program pod nazivom Muzičko -poetsko veče porodice Zenović. Nastupili su Igor Zenović, Natalija Zenović, Kaća Šćekić i Milja Zenović.

Kao i mnogo puta ranije kroz nastupe u raznim manifestacijama, i ovom prilikom porodica Zenović je za prisutne pośetioce pripremila nesvakidašnji događaj, u kome su uživali ljubitelji muzike i poezije.

 

Porodica Zenovic

 

Igor Zenović rođen u Podgorici, gdje je završio srednju muzičku školu „Vasa Pavić”. Poslije osmogodišnjeg rada u javnom servisu „Radio Budva” na mjestu muzičkog urednika-ton majstora, od 1996. radi u „ŠOMO-Budva” -područno odjeljenje u Petrovcu kao nastavnik klavira i gitare.

 

Igor Zenovic

 

Natalija Zenović je završila srednju turističku školu. Od 1999. radi kao menadžer u turizmu. Bavi se pisanjem poezije za djecu i odrasle. Neke od njenih tekstova, za koje je urađena muzika, izvodili su i dječiji horovi.

 

Natalija Zenovic

 

Kaća Šćekić je završila srednju muzičku školu ,,Vasa Pavić” u Podgorici. Nakon završetka srednje muzičke škole upisuje „Fakultet muzičke umetnosti” u Beogradu, gdje je diplomirala 2013. godine, na smjeru muzička pedagogija /solfeđo/. Iste godine upisuje master studije na FMU. U junu 2014. godine je pod mentorstvom mr Vere Milanković odbranila master rad pod nazivom „Primjena paštrovske narodne pjesme u nastavi solfeđa”. Muzičku kulturu Paštrovića promoviše i izvođačkom praksom, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji, pjevajući tradicionalne paštrovske pjesme na raznim skupovima. Osim muzičke tradicije Paštrovića, izvodila je i narodne pjesme regiona kao član Akademskog ženskog hora ,,Collegium musicum”. Sa ovim horom nastupala je u nekim od najznačajnijih koncertnih sala Evrope i Amerike (,,Mocarteum”, pozorište ,,Đuzepe Verdi”, ,,Carnegie Hall”, koncertna sala Hardvarda, itd.) i osvojila mnoge nagrade. Bavi se pedagoškim radom.

 

Kaca Scekic

 

Milja Zenović završila je „ŠOMO-Budva”- područno odjeljenje u Petrovcu. Uporedo sa klavirom koji je učila kod nastavnika Igora Zenovića, učila je i flautu u Budvi kod profesorice Ane Molčanov-Вrајак. Od 2005. godine kao flautista nastupa na državnim i međunarodnim takmičenjima i osvojila je u Crnoj Gori sve što se osvojiti može, a na međunarodnom takmičenju flaute u Ohridu, nastupajući kao prvi učesnik iz Crne Gore osvojila je specijalnu nagradu. Tri godine srednje škole uči u srednjoj muzičkoj školi „Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi flaute profesorice Jasminke Terzić. Četvrti razred srednje muzičke škole nastavlja u srednjoj muzičkoj školi Josip Slavenski” u Beogradu, kod profesora Ljubomira-Ljube Dimitrijevića. Miljin diplomski ispit iz flaute je bio najbolji ispit od svih klasa duvačkih instrumenata u školi. Ljubav prema komponovanju i želja za studijskim radom odvele su je u producentske vode. Trenutno završava jednogodišnje školovanje u privatnoj produkcijskoj školi u Beogradu „Beogradska škola zvuka”. Položivši prijemni ispit od oktobra će studirati muzičku produkciju na čuvenom američkom ,,SAE Institute” koji je od skora otvoren i u Beogradu, a čiji je jedan od sponzora „MTV”.

 

Milja Zenovic

 

FRAGMENTARNI VIDEO ZAPIS

 

Program:
1. ,,Noć skuplja vijeka”
tekst Petar II Petrović Njegoš – muzika llija Milatović

2. „Savila se zlatna žica”- paštrovska narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

3. „Pade cvijetak narandže”- paštrovska narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

4. ,,Oj, jelova goro”-paštrovska narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

5. „Primorkinja”- paštrovska narodna pjesama
aranžman Branko Zenović

6. „Šetala se djevojčica”-paštrovska narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

7. „Jutro”
kompozitor Branko Zenović

8. „Tri đevojke”-narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

9. „Dušo Маге”- narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

10. „Vrani se konji igraju”-narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

11. „Bulbul mi poje”- narodna pjesma
aranžman Branko Zenović

12. „Ajde slušaj.slušaj”- narodna pjesma
aranžman Cvjetko Rihtman

13. „Veče”
kompozitor Branko Zenović

14. „Skoro pesni umolknut moi”
kompozitor E.Gartung

15. „Oči čarnije”- ruska narodna pjesma

16. ,,Plaisir d’amour”
kompozitor Giovani Martini

17. „Pjesma Petrovcu na moru”
kompozitor Milorad Perazić – aranžman Branko Zenović

18. „Pjesma Budvi”
kompozitor Milorad Perazić – aranžman Branko Zenović

 

POŚETIOCI NA TRGU PJESNIKA

Posjetioci - 1

Posjetioci - 2

Posjetioci - 3

Posjetioci - 4