Besplatne edukativno-razvojne radionice

 

JU Narodna biblioteka Budva  će u  partnerstvu sa obrazovnim razvojnim centrom “Ineska” realizovati besplatne edukativno-razvojne radionice za đecu u interesu đece građana Budve, pogotovo socijalno ośetljivijih grupa tj. pojedinaca. Projekat bi obuhvatio dvije različite uzrasne grupe, sa dva različita plana rada kroz radionice:Ja u carstvu knjiga“ i „Mala knjiga“.

Radionica za predškolce „Mala knjiga“, za đecu uzrasta od 5 do 7 godina, odvijaće se subotom od 11 do 13 časova u čitaoničkom prostoru Biblioteke a vodiće je diplomirani nastavnik predškolskog vaspitanja Ivona Perović. Budući da je akcenat na individualnom radu, optimalno je da i grupi bude do 12 đece. Razvojno-obrazovne radionice namjenje su đeci predškolskog uzrasta za nesmetan i lakši prelazak iz vrtića u osnovnu školu. Spremnost đeteta za polazak u školu uključuje različite vještine potrebne za uspješno savladavanje školskog gradiva, a posebno su važne: INTELEKTUALNA, SOCIJALNA i EMOCIONALNA spremnost đeteta.

Radionica „Ja u carstvu knjiga“, za đecu uzrasta od 8 do 10 godina, biće realizovana takođe subotom u čitaonici Biblioteke u terminu od 9 do 11 časova i biće formirana grupa od 12 polaznika.Radionicu će voditi mr pedagoških nauka Slađana Šćekić. Radionice za ovaj uzrast su koncipirane da se đeci približi čarolija knjiga i značaj čitanja.

Za malu đecu kao i za đecu mlađeg školskog uzrasta, čitanje naglas je jedna od najboljih aktivnosti za stimulaciju i razvoj jezičkih i kognitivnih vještina.

Pažnja koja se posvećuje đetetu dok mu se čita podstiče ga da ovu aktivnost asocira sa pozitivnim emocijama, i na taj način razvije ljubav prema knjigama i čitanju kao i ojača odnos sa osobama koje im čitaju priče.

Ove radinice obuhvataju stimulaciju đece na aktivno slušanje, fokusiraju se na razvoj pažnje, koncentraciju, memoriju, vježbanje i razvijanje govora, lijepog izražavanja, recitaciju, dikciju ali i na razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje, razvoj,  vizualizaciju i ilustraciju, kao i stimulisanje đece na stvaralaštvo.

Prijave na brojeve telefona 067 282 298 i 069 283 557 mogu se izvršiti do petka, 7. oktobra do 17 časova a odabir polaznika će vršiti voditelji radionica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =