Bečići – Zajednička izložba slika Dražena Konatara i Marije Vemić

 

Znak hotela Queen

 
 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je zajednička izložba slika, akademskog slikara Dražena Konatara iz Bijelog Polja i Marije Vemić, studentkinje završne godine  Likovne akademije na Cetinju.

Umjetnici su se predstavili sa po osam slika i crteža galerijskog formata u tehnici akrilik i ulje na platnu.

 

Becici - Zajednicka izlozba Konatar - Vemic - 1

Becici - Zajednicka izlozba Konatar - Vemic - 2

Becici - Zajednicka izlozba Konatar - Vemic - 3

 

Na slikama Dražena Konatara vidimo skladnu sintezu figuracije, poezije, urbanih motiva, ali i filozofije života savremenog čovjeka. Oslonjen na istorijat postanka civilizacije u djelu mitoloških motiva, on gradi sopstveni, kompleksni svijet, kkako jeste i rijeme u kojem živimo, kazao je pored osalog otvarajući izložbu,  akademski slikar iz Bijelog Polja Abaz Dizdarević.

 

Drazen Konatar - Rad 1

Drazen Konatar - Rad 2

Drazen Konatar - Rad 3

Drazen Konatar - Rad 4

 

Govoreći o radovima Marije Vemić, Dizdarević je nagalasio, da filozofska refleksija  o protivurječnosti izmedju uzvišenog i lijepog je poslužila kao povod za ulazak u razmatranje svijeta njene umjetnosi. Duhovni put, kroz analizu ljudske figure koju gotovo opsesivno likovnim jezikom razradjuje, nije uticao na slikarstvo koje bi se u apsolutnom odreklo ljepote, kazao je izmedju ostalog Dizdarević.

 

Marija Vemić - Rad 1

Marija Vemić - Rad 2

Marija Vemić - Rad 3

Marija Vemić - Rad 4