Ženska vokalna grupa “Harmonija” – Izveden mjuzikl “Jedne ljetnje noći”


Konačno prava zabava i pravo osvježenje poslije duge pauze; Fantastično veče, krajnje profesionalno izvedeno; Ovo je nešto što obavezno treba biti na repertoaru Grada teatra; Kvalitetni glasovi, to već odavno znamo, ali gluma, pa to je nešto novo i iznenađujuće; Kad će biti novo izvođenje? Oće li mjuzikl imati nastavak ili drugi dio? Šteta što se ovo dešava u ovako malom prostoru; Koliko ljudi je moralo da se vrati i bude uskraćeno za ovakvo divno veče; Odakle vam ideja za ovako nešto?

Nije uobičajeno da izvještaj sa događaja iz oblasti kulture počinje s kraja priče. No, nakon ovakvih komentara i pitanja pośetilaca, koji su uslijedili nakon mjuzikla „Jedne ljetnje noći“, u izvođenju Ženske vokalne grupe Harmonija iz Budve, čini se sasvim prirodnim i očekivanim. Čak i da se izvještaj sastoji samo od navedenih komentara i pitanja, bio bi to dovoljan razlog da svi oni koji su bili uskraćeni 29. marta 2022. godine da u večernjim časovima budu u holu Akademije znanja, željno iščekuju novo izvođenje mjuzikla.

Poslije zimske uspavanosti i popriličnog sivila svakodnevice, komentar sugrađanke da je ovo prava zabava i pravo osvježenje je zaista na mjestu i dobija puno značenje. Nakon svega što smo prošli u prethodnom periodu, ovakvi kvalitetni kulturni sadržaji su ne samo potreba, nego pravi lijek. Da taj lijek bude sasvim djelotvoran, što ima bolje nego kad jednu životnu priču koja se dešava u našem okruženju, pretočite u romantičnu komediju u 12 slika.

Umjetnički rukovodilac Ženske vokalne grupe Harmonija, Mirjana Pajović je na veoma dopadljiv način osmislila i putem muzike i teksta dočarala jednu ljetnju noć u Budvi, kada se održava budvanski maskenbal. Na maskenbal je došla družina pomorca Tripa (Katarina Popović) iz Kotora. Za njim je došla njegova majka Lucija (Mirjana Pajović) i njena gošća Lola (Jadranka Uzelac) iz Beograda. Na Trgu pjesnika Anđa (Biserka Bogović) kafić ima. Sa njom žive šćerka Mare (Dijana Pejović) i Anđina sestra Milena (Vesna Milović). Dok je još plovio, Tripo je preko Instagrama zapratio profil ljepotice Mare sa najmanje hiljadu lajkova.

Ona mu je obećala da će ga čekati u svom kafiću, na prvom maskenbalu kada dođe s broda. Tripo je na maskenbal došao sa Davidom (Marija Lazarević) i Markom (Julijana Kalajanović), svoja dva najbolja druga, takođe pomorca, da osvoji srce Budvanke Mare, što se u prvi mah neće dopasti njegovoj majci Luciji, jer je ona imala druge planove.

Željela je da on zavoli Lolu, ćerku njene prijateljice iz Beograda.

Te noći je u Budvi rođena ljubav između dvoje mladih, Mare i Tripa.

Markovo srce osvojila je ljepotica Lola, a David je stekao dvije nove prijateljice, Minu (Iva Ćulafić) i Taru (Jelena Otašević).

Anđa, Milena i Lucija su uz paštrovske specijalitete, pjesmu i igru uživale, i shvatile da mladost našu veselu ljubav pokreće.

Orkestarske aranžmane za mjuzikl je uradio Zoran Ćulafić. Izvođači su članice Ženske vokalne grupe Harmonija iz Budve. Takođe, napravile su i scenario koji je iz probe u probu dobijao drugačije obrise, da bi se finalna verzija izvanredno uklopila sa muzikom i tekstom. Očigledno, dugogodišnji rad u grupi, bogato iskustvo i profesionalni rad, dali su rezultat, pa je i scenski nastup bio na zavidnoj visini. Naratorka je Julijana Kalajanović.

                          Mjuzikl
              „Jedne ljetnje noći“
   /romantična komedija u 12 slika/

 1. „Divno je veče u našem gradu“
 2. „Kratka suknja, visoke pete“
 3. „Duga vrela noć“
 4. „Velika je ljubav moja“
 5. „Mamin sin“
 6. „Kotorski smo šmekeri“
 7. „Popijte s nama kafu i piće“
 8. „Hajd’mo skupa svi zaplesat“
 9. „Maskenbal“
 10. „Serenada“
 11. „Ljubav“
 12. „Jedne ljetnje noći“

Biografiju Ženske vokalne grupe Harmonija kao i sve o njihovom radu možete viđeti na njihovom oficijelnom sajtu HARMONIJA-BUDVA.COM.

Reakcije publike, osmjesi i aplauzi, bili su jasna potvrda da je Harmonija svojim sugrađanima priredila divan kulturni događaj. Nadamo se da će ih ubrzo biti još i to ne samo na teritoriji opštine Budva, jer ovako kvalitetan mjuzikl zaslužuje da se prikaže i u drugim mjestima i u adekvatnijem prostoru.

Na kraju, treba istaći da je organizator ovog izvođenja Narodna biblioteka Budve, a da je mjuzikl realizovan sredstvima Opštine Budva kroz sufinansiranje nevladinih organizacija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + six =